Beşiktaş'ta yıldız isimler beklentilerin altına kaldı
Süper Lig'de ilk 8 hafta geride kalırken çıktığı 7 maçta 10 puan toplayan ve 11. sırada yer alan Beşiktaş'ta bazı yıldız oyuncular performanslarıyla beklentilerin uzağında kaldı.
- Beşiktaş Haberleri
- Yayın Tarihi: 10.11.2020 12:17
Beşiktaş'ın son şampiyonluğunda kadroda yer alan Oğuzhan Özyakup'un yanı sıra Vincent Aboubakar, Adem Ljajic, Gökhan Töre, Josef de Souza, Bernard Mensah takımlarını daha yukarı taşıyacak performansı gösteremedi.
Siyah-beyazlı takımın kalecisi Ersin Destanoğlu ve savunma oyuncuları da yaptıkları hatalarla eleştirilere maruz kaldı.
Oğuzhan Özyakup şampiyonluk sezonlarından uzak
Beşiktaş'ın son 2 şampiyonluğunda kadroda bulunan Oğuzhan Özyakup ise henüz şampiyonluk sezonlarındaki performansını yakalamaya çalışıyor.
Tecrübeli oyuncu, bu sezon şansını artırma sinyalleri verse de gol yollarında takımına herhangi bir katkı yapamadı.
Siyah-beyazlı takımın 2015-2016 sezonundaki şampiyonluğunda 9 gol atan ve çok sayıda gole de katkı sağlayan Oğuzhan, 2017-2018'de kazanılan şampiyonlukta ise 5 gollük performans gösterdi.
Beşiktaş'ın Kamerunlu santrforu Vincent Aboubakar ise bu sezon 5 maçta sadece bir gol atabildi.
Adem Ljajic yokları oynuyor
Siyah-beyazlı ekipte beklentilerden uzak kalan bir başka isim ise Adem Ljajic oldu.
Bu sezon 5 resmi maçta 185 dakika süre alabilen Ljajic, son 3 karşılaşmada ise kadroda olmasına rağmen teknik direktör Sergen Yalçın tarafından tercih edilmedi. Özellikle Yeni Malatyaspor maçı öncesindeki ısınma hareketlerindeki tavırlarıyla taraftarların tepkisini çeken Ljajic, gole hiçbir katkı yapamadı.
Tecrübeli isimler istikrar bulamadı
Beşiktaş'ın tecrübeli isimleri Gökhan Töre, Josef de Souza, Bernard Mensah ve Georges Kevin-N'Koudou ise istikrar sıkıntısı yaşadı.
Geçmiş yıllarda Fenerbahçe formasıyla Süper Lig deneyimini yaşayan De Souza, sezon başındaki lisans sorunun yanı sıra kırmızı kart cezası nedeniyle sadece 3 maçta 201 dakika süre alabildi.
Transfer döneminin son günlerinde kadroya tekrar dahil edilen Gökhan Töre ise oynadığı 3 maçın ardından yaşadığı sakatlık nedeniyle takımından uzak kaldı.
Siyah-beyazlı ekibin sakatlığından dolayı yararlanamadığı bir başka oyuncu ise N'Koudou oldu. Bu sezon sadece UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemedeki PAOK maçında oynayabilen N'Koudou, sonraki maçlarda forma giyemedi.
Sezon başında kadroya dahil edilen orta saha oyuncusu Bernard Mensah da takımına henüz olumlu katkıda bulunamadı. Trabzonspor karşısında penaltıdan bir gol bulan Mensah, zaman zaman hücuma dönük oynamasına rağmen Beşiktaş'a gol yollarında fazla katkıda bulunamadı.
Ersin 8 maçta 13 gol yedi
Beşiktaş'ın 19 yaşındaki kalecisi Ersin Destanoğlu, yediği gollerle gündeme geldi.
Geçen sezon ortasında Loris Karius'un ayrılmasıyla kalede şans bulan Ersin, 2020-2021 sezonunda yediği gollerle 2019-2020'deki performansını arattı.
Ersin, geçen sezonki 8 maçta 8 gole engel olamadı. Maç başına bir gol ortalamasıyla camiayı umutlandıran Ersin, 2020-2021'deki 8 karşılaşmada ise kalesinde 13 gol gördü.
Genç kalecinin yanı sıra savunmada görev yapan tecrübeli isimler Domagoj Vida, Welinton ve Fabrice N'Sakala da performanslarıyla eleştirilere maruz kaldı. Atletico Madrid'den kiralanan Francisco Montero ise siyah-beyazlı ekibin Gaziantep FK'ye 3-1 yenildiği maçtaki hatalarıyla gündeme geldi.
DİĞER HABERLER
-
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Hapoel Beer-Sheva ile oynayacağı karşılaşmanın adresi belli oldu. Siyah-beyazlıların 26 Kasım'daki mücadeleyi Gürcistan'ın Batum kentinde seyircili oynayacağı kesinleşti. -
Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano sistem değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. İtalyan hoca, Hyeon-gyu Oh'un performansı sonrası iç saha maçlarında Güney Koreli golcüyü, Dusan Vlahovic ile birlikte ilk 11'de sahaya sürmeye hazırlanıyor. İşte ayrıntılar... | Son dakika Beşiktaş haberleri (BJK spor haberi) -
Devre arasında orta sahaya bir takviye yapmayı hedefleyen Beşiktaş, uzun süredir gündeminde yer alan Joe Willock için yeni hamle yapmaya hazırlanıyor. İtalyan basını siyah-beyazlı ekibin yapacağı teklifi duyurdu. İşte detaylar... (BJK spor haberi) -
EuroLeague'in 9. haftasında temsilcimiz Beşiktaş, İtalya deplasmanında Virtus Bologna'yı Conor Morgan'ın son saniye üçlüğüyle 103-101 mağlup ederek 4. galibiyetini aldı.