SON DAKİKA: Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli oldu!
UEFA Avrupa Ligi’nde play-off oynayacak takımlar arasında yer alan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu. İşte ayrıntılar... | Son dakika Fenerbahçe ve Galatasaray haberleri (FB GS spor haberi)
- Avrupa Ligi Haberleri
- Yayın Tarihi: 31.01.2025 15:01
- Güncelleme Tarihi: 31.01.2025 16:01
Ülkemizi Avrupa'da temsil eden Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turu play-off rakipleri belirlendi. Galatasaray, Hollanda ekibi AZ Alkmaar ile eşleşirken, Fenerbahçe'nin rakibi ise Belçika temsilcisi Anderlecht oldu.
UEFA Avrupa Ligi son 16 turu play-off kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. Galatasaray, Hollanda ekibi AZ Alkmaar ile eşleşirken, çift maçlı eleme sisteminin uygulanacağı play-off turunda ilk maçı 13 Şubat Perşembe günü Hollanda'da, rövanşı ise 20 Şubat Perşembe günü İstanbul'da oynayacak.
Sarı-kırmızılılar, bu turu geçmesi halinde ise son 16 turunda Manchester United ya da Tottenham ile eşleşecek.
FENERBAHÇE'YE BELÇİKA EKİBİ
Organizasyondaki bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe ise Belçika ekiplerinden Anderlecht ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, 13 Şubat'ta ilk maçını Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde, ikinci maçını ise Belçika'da oynayacak.
Sarı-lacivertliler bu turu geçmesi durumunda son 16 turunda Olympiakos veya Rangers ile eşleşecek.
UEFA AVRUPA LİGİ PLAY-OFF TURUNDA EŞLEŞMELER ŞÖYLE:
Ferencvaros - Viktoria Plzen
Porto - Roma
AZ Alkmaar - Galatasaray
Midtylland - Real Sociedad
Union Saint-Gilloise - Ajax
PAOK - FCSB
Twente - Bodo/Glimt
Fenerbahçe - Anderlecht
İŞTE FİNAL YOLU TABLOSU:
DİĞER HABERLER
-
UEFA Avrupa Ligi ilk maçında Beşiktaş konuk ettiği Marsilya'yı 4-1'lik skorla mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Siyah-beyazlıların galibiyetinin ardından UEFA ülke puanımız güncellendi. İşte sıralamadaki yerimiz.... -
UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında 9 maç yapıldı. İşte sonuçlar -
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları sona erdi. İşte toplu sonuçlar... -
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde TSG Hoffenheim ile oynayacağı karşılaşmayı yönetecek hakem belli oldu. Almanya'da oynanacak mücadelede Belçikalı Lawrence Visser düdük çalacak.