Altı ezmeli kebap nasıl yapılır? | Altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?
Türk mutfağının en sevilen tadı, büyük küçük kimsenin vazgeçemediği lezzet olan altı ezmeli kebap, arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. Evde kolay ve pratik şekilde altı ezmeli kebap yapmak isteyen vatandaşlar için altı ezmeli kebap nasıl yapılır? Altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? sorularının cevabını haberimizde derledik.
ALTI EZMELİ KEBAP NASIL YAPILIR? | Büyük küçük herkesin en sevdiği Türk mutfağı lezzetlerinden olan altı ezmeli kebabı evinde yapmak isteyen vatandaşlar, bu benzersiz lezzetin tarifini araştırıyor. Peki Altı Ezmeli Kebap nasıl yapılır? | Altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? İşte damak çatlatan Altı ezmeli kebap tarifi...
ALTI EZMELİ KEBAP NASIL YAPILIR?
MALZEMELERİ
- 1 kilo yağılı kıyma
- 6 tane domates
- 10 tane arpacık soğan
- 8 tane yeşil biber acı
- Yarım demet maydanoz
- 2 paket karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı yağ
- Yarım çay bardağı su
YAPILIŞI
- Öncelikle kıymayı bir kaba alın bir tutam tuz ekliyoruz.
- Daha sonra bir güzel yoğuruyoruz.
- İnce hamur gibi özleşinceye kadar .
- Daha sonra kıyma için şişler oluyor, onları kullanacaksanız bi kasenin içine karbonatları dökün ,üzerine yarım çay bardağı su ekleyin.
- Daha sonra elinizi karbonatlı suyla ıslatıp kıymadan bir tutam alarak şişe dizin.
- Bir güzle bastıra bastıra arada elinizi karbonatlı suya batırın dağılmamasını engelliyor.
- Kıymanız bitinceye denk aynı işlemi devam edin.
- Ondan sonra mangalda pişirin.
- Aynı zamanda domates, biber, soğanları mangalda közleyin .
- Ondan sonra pişen domatesleri soyun.
- Bardak yardımıyla ezin. Üzerine yağ ve tuz ekleyip karıştırın.
- Ardından sunum tepsisinin altına yayın daha sonra soğan biberleri soyun onları da tepsiye alın.
- Ortalarına pişen kıyma kebaplarını dizin.
- Üzerine doğradığınız maydanozları serpin.
__AFİYET OLSUN__