Okan Buruk'tan transfer açıklaması! "En iyi oyuncuları kadroya katacağız!"
Galatasaray, hazırlık maçında Venezia'a 3-0'lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından Okan Buruk açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 27.07.2026 23:41
- Güncelleme Tarihi: 27.07.2026 23:51
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Venezia maçının ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, transferle ilgili de konuştu.
İŞTE O SÖZLER
"Performansımızın çok altında kaldık. Takım olarak hazır değiliz. Hazır olmaya çalışıyoruz. Önümüzde lige hazırlanmak için uzun bir süre var. Bizim için en ölçü olacak maç Villarreal maçı. Fiziksel olarak daha hazır olacağız.
Savunma arkası koşular gerekli. Bu koşuları yapacak oyunculara ihtiyaç oluyor. Gabriel Sara girdikten sonra 1-2 tane denedi. Adam adama savunma oynayan takımlara karşı bu tür oyuncular önemli.
Bu hafta bir geçiş haftası. Yoğunluk artacak. 3 gün daha buradayız. Sonra Türkiye'ye döneceğiz. Rennes maçı öncesi yoğunluğu azaltıp o maça daha iyi çıkacağız. Buraları sakatlıksız geçirmek önemli.
Bugün üzerinde düşünmemiz gereken konu, çok fazla kolay pozisyon vermemiz oldu. Yorgunluk ve yüksek şiddetli antrenmanlar da elbette etken ama defansif anlamda pozisyon alma konusuna daha çok çalışmalıyız. Dediğim gibi bugün kolay pozisyonlar verdik. Maçın başında ve son bölümünde gördük. Bu kadar kolay pozisyonlar vermek bu seviyede, düşüneceğimiz tartışacağımız bir durum.
Çok esneme şansımızın olmadığı bir yabancı kuralı var. Bu yabancı kuralı, transferde de bizi zorlayan unsurlardan biri! Mevcut yabancı oyuncular için aşağı yukarı kafamızdakileri belirliyoruz. Başkanımız, yönetimimiz, hepimiz, transferleri bir an önce yapıp buraya öyle gelmeyi hepimiz isterdik yani. Bu baskı oluşmasından tabii ki mutlu değiliz yani.
Bir an önce bu transferleri getirebilmek önemli ama nasıl bir transfer yapacağınız önemli. Beklemek zorunda kaldığınız oyuncu olabiliyor. Eğer elit oyuncu almak istiyorsanız, zaman oluyor, kolay olmuyor. Hep söylüyorum; transfer böyle marketten gidip, bu üçünü aldım diyebileceğiniz bir şey değil. Oyuncuyu ve kulübünü ikna etmek gerekiyor. Sizin istediğiniz bir kalitede oyuncu olması gerekiyor. Fiyat olarak da dünya futbolunda acayip yükselen bonservis fiyatları var. 100 milyon, 120 milyon euro bandında transferler yapılıyor."
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray, hazırlık maçında İtalyan ekibi Venezia'ya mağlup oldu. İşte detaylar... -
Son dakika transfer haberleri | Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Trendyol Süper Lig ekibinin, Galatasaray'da forma giyen eski oyuncusu için harekete geçtiği ve transferin bitme aşamasında olduğu öğrenildi. -
Gabriel Sara'ya Avrupa devlerinin ilgisi sürerken Galatasaray orta saha rotasyonunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılıların uzun süredir transfer listesinde olan ve Okan Buruk'un çok beğendiği Tijjani Reijnders transferinde son detayları İngiltere'nin köklü medyası duyurdu. İşte tüm ayrıntılar... -
Son dakika Galatasaray transfer haberleri: Galatasaray'ın Bayern Münih forması giyen Jamal Musiala ile anlaştığı öne sürülmüş ancak sarı-kırmızılılar, bu transferi yalanlamıştı. Alman basını, yıldız futbolcunun geleceğine dair gerçeği duyurdu. İşte ayrıntılar... (GS spor haberi)