GALATASARAY HABERLERİ: Kiralık gitmişlerdi! Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan yokları oynuyor
Yaz transfer döneminin en hareketli takımlarından Galatasaray'da, gelenler kadar gidenler de çok olmuştu. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk, 2021 yazında yaklaşık 10 milyon Euro bonservis bedeli ödenen Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan'ın performanslarını beğenmezken, kiralık olarak başka takımlara göndermişti. Morutan Serie B ekibi Pisa forması giyerken, Cicaldau ise Birleşik Arap Emirlikleri'nden Al Ittihad'ın yolunu tutmuştu. İki Rumen yıldız gittikleri takımda da bekleneni karşılayamadı ve büyük hayal kırıklığı yaşattı. İşte detaylar... | Galatasaray transfer haberleri (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 14.10.2022 18:51
Yaz transfer dönemini hareketli geçiren Galatasaray'da, geçtiğimiz yaz kadroya katılan Olimpiu Morutan ve Alexandru Cicaldau kiralık olarak başka takımlara gönderilmişti.
Fanatik'in haberine göre; toplamda 10 milyon Euro yatırım yapılan 2 futbolcu gittikleri takımlarda gösterdikleri performanslarla büyük hayal kırıklığı yarattı.
TOPLAM 10 MİLYON EURO ÖDENMİŞTİ
FCSB takımından transfer edilen Morutan için Galatasaray'ın kasasından bonuslar hariç 3.5 milyon Euro bonservis çıkmıştı.
Craivo takımından transfer edilen Alexandru Cicaldau içinse 6.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti.
G.SARAY'DA OYNAMIŞLARDI
Bu sezon Okan Buruk'un sezon başında performanslarını beğenmediği ve kiralık gitmesine izin verdiği iki oyuncu geçen sezon bir çok karşılaşmada sarı-kırmızılı formayı giymişti.
Morutan 34 maçta 3 gol, 5 asistlik performans ortaya koymuştu. Cicaldau ise 40 maçta 5 gol, 4 asistlik performansla takımına katkı vermişti.
BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI
İtalya Serie B'de Pisa takımında oynayan Olimpiu Morutan ilk iki maçında bir gol, iki asistlik performans sergilemişti.
23 yaşındaki oyuncu ilerleyen haftalarda performansında büyük düşüş yaşadı. Sonraki 5 maçta süre alan Morutan sadece bir asist yapabildi.
MORUTAN FORMAYI KAPTIRDI
Pisa formasıyla Como, Genoa, Südtirol ve Reggina maçlarına 11'de başlayan Morutan bu karşılaşmalarda varlık gösteremeyince 11'deki yerini kaybetti.
Serie B'de kötü günler geçiren Pisa'da Morutan Perugia ve Parma maçlanda yedek kaldı. Sonradan oyuna dahil olan Rumen orta saha sadece 38 dakika süre alabildi.
SÖZLEŞMESİNDE MADDE VAR!
Serie B ekibi Pisa Morutan'ı Galatasaray'dan 150 bin Euro karşılığında 1 yıllığına kiralamıştı. Morutan'ın en az 25 maçta 45 dakika oynaması ya da takımının Serie A'ya çıkması durumunda Pisa 5,5 milyon euro karşılığında oyuncuyu almak zorunda.
PISA LİGİN DİBİNE DEMİRLEDİ
İtalya Serie B'ye şampiyonluk parolasıyla giren Pisa büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Serie B'de 8 hafta geride kalırken Pisa, 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.
6 puan toplayan Pisa'nın bu performansıyla Serie A'ya yükselmesi mucize olarak gösteriliyor.
CICALDAU'NUN GOL VE ASİSTİ YOK
Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Kalba takımında forma giyen Cicaldau altı karşılaşmada forma giyerken gol ya da asist yapamadı.
Sarı-kırmızılı takımdan kiralık giden Rumen futbolcu toplamda 407 dakika süre alabildi. Al Kalba takımı Arap Körfez Ligi'nde yedi puanla sekizinci sırada yer alıyor.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında deplasmanda Lille ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Okan Buruk yönetimindeki son antrenmanda maçın taktiği üzerinde durulurken, sakatlığı bulunan Rafael Leao takım çalışmasında yer almadı. -
Lille Teknik Direktörü Davide Ancelotti, Galatasaray karşılaşması öncesinde takımının hedefini açıkladı. Eksiklere rağmen galibiyete inandığını belirten Ancelotti, sarı-kırmızılıların hücum gücüne karşı oyun planlarını anlatırken Berke Özer hakkında da övgü dolu ifadeler kullandı. -
Lille’in Brezilyalı stoperi Alexsandro, Galatasaray maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Victor Osimhen ile yaşayacağı mücadeleyi “savaş” olarak nitelendiren deneyimli savunmacı, sarı-kırmızılıların hücum gücüne dikkat çekerken Berke Özer’in performansını da övdü. -
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında oynanacak kritik Lille mücadelesine hazırlanan Galatasaray'da hücum hattı yeniden şekilleniyor. Rafael Leao'nun sakatlığının ardından ilk 11'i yeniden şekillendirecek olan Okan Buruk, Yunus Akgün hakkında kararını verdi.