2019 FIBA Dünya Kupası'na doğru
Ev sahibi Çin'in yanı sıra ABD, İspanya, Fransa, Sırbistan, Arjantin, Litvanya ve Yunanistan, turnuvanın kura çekimine seribaşı olarak katılacak.
- Basketbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 27.02.2019 00:00
- Güncelleme Tarihi: 27.02.2019 18:11
2019 FIBA Dünya Kupası kura çekiminde seribaşı olacak milli takımlar açıklandı.
FIBA'dan yapılan açıklamaya göre, 31 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde Çin'de düzenlenecek 18. Basketbol Dünya Kupası'na katılacak 32 ekibin belli olmasının ardından dünya sıralaması güncellendi.
Grupların şekilleneceği 16 Mart'taki kura çekimine seribaşı girecek 8 milli takım, bu doğrultuda belirlendi. Buna göre, ev sahibi Çin dışında ABD, İspanya, Fransa, Sırbistan, Arjantin, Litvanya ve Yunanistan, çekilişe seribaşı olarak katılacak.
Dünya sıralamasının 17. basamağındaki A Milli Basketbol Takımı'nın rakiplerinin de belli olacağı çekiliş sonucu ekipler, 4'erli 8 gruba ayrılacak.
Çin'in Shenzen kentinde gerçekleşecek kura çekiminde, eski basketbolcular Kobe Bryant ve Yao Ming ile ABD'li şarkıcı Jason Derulo da yer alacak.
DİĞER HABERLER
-
Fenerbahçe Tarfin, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında deplasmanda Karşıyaka'yı 97-72 mağlup etti. İşte maçın detayları... -
EuroLeague'in 7. haftasında Fenerbahçe Tarfin, deplasmanda kozlarını paylaştığı Olympiakos'u 64-61 mağlup etti. İşte ayrıntılar... | Son dakika Fenerbahçe haberleri (FB spor haberi) -
Milli basketbolcu Alperen Şengün'ün 17 sayı ve 10 ribauntla double-double yaptığı maçta Houston Rockets, Atlanta Hawks'ı 121-114 mağlup etti. Üst üste üçüncü galibiyetini alan Rockets'ta Kevin Durant de 22 sayıyla öne çıktı. -
Galatasaray Çağdaş Faktoring, Halkbank Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında sahasında Nesibe Aydın Okulları'nı 77-71 mağlup etti.