Fatih Altaylı’nın sözlerine Trabzonspor camiasından tepki
Trabzonspor efsanesi Cemil Usta’nın isminin Süper Lig’e verilmesinin ardından, spor programında “Cemil Usta deyince aklıma ilk Diyarbakır’daki kaburgacı Cemil geldi” diyen Fatih Altaylı’ya Trabzonspor camiasının önemli isimlerinden tepki geldi.
- Trabzonspor Haberleri
- Yayın Tarihi: 02.07.2019 15:39
- Güncelleme Tarihi: 02.07.2019 15:47
SAĞIROĞLU: "TÜRK FUTBOLUNDAN ÖZÜR DİLEMELİ"
Trabzsonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, bordo-mavili kulübün yıllar boyunca Türk futboluna birçok değerli isim yetiştirmiş ve ülkemiz futbolunun yönünü değiştirdiğini belirterek, "Dozer Cemil Usta da bu futbolculardan bir tanesi ve en değerlileri arasındadır. Gerek kulübümüz gerekse camiamızın çok değer verdiği isimlerin başında gelen Cemil Usta için Fatih Altaylı'nın sergilediği laubali tavır çok büyük bir saygısızlıktır ve ayıptır. Bilmeyebilirsin ama alay edemezsin. Kendisini şiddetle kınadığımızı belirtmek isterim. Kendisinden başta Dozer Cemil'in ailesinden, Trabzonspor camiasından ve Türk futbolundan özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.
HACISALİHOĞLU: "FATİH ALTAYLI ÖZÜR DİLEMELİ"
Trabzonspor eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Altaylı'nın hem tarz olarak hem de üslup olarak seviyesiz bir yorum yaptığını belirterek, "Bir camia ile ilgili yorum yaparken insanların daha dikkatli daha bilgili olması gerekir. Usta dendiği zaman Trabzon'da köfteci Cemil Usta akla gelmez . Usta, Trabzon'da yaygın bir soyaddır. Bir dönem Trabzonspor Başkanının soyismi de Usta idi. Federasyon temsilcisinin soyismi de Usta idi. O nedenle uygun düşmemiş. Bana göre Fatih Altaylı'nın Trabzonspor camiasından ve şehrinden özür dilemesi gerekir" ifadelerini kullandı.
ALİ KEMAL DENİZCİ: "HERKES BABADAN ZENGİN, SOSYETE DOĞMUYOR"
Trabzonspor Başkan Danışmanı ve Cemil Usta'nın takım arkadaşı Trabzonspor'un efsane ismi Ali Kemal Denizci ise, "Herkesin babadan zengin sosyete mi olması lazım? Cemil Usta Trabzonspor'un kaptanlığını yapmış. Aslan gibi yiğit bir çocuktu. Trabzonspor'un maddi gücü belliydi. Biz hepimiz garibanlıktan yetiştik. Hepimiz aynı fakirlikten geliyorduk. Cemil, memleket aşkıyla futbol oynamış, kaptanlığımızı yapmış. Hiç bir kötü alışkanlığı olmayan yiğit bir çocuktu. O dönemin yönetimi kulüpten ayırma noktasına getirdi. O da hiç bir takıma gitmedi. 'Ben Trabzonspor'un kaptanıyım başka takıma gitmem, kimsenin arkasında sahaya çıkmam dedi'. Bunu diyecek bir delikanlı var mı? Bunu Fatih Altaylı'ya sormak lazım. Kendi takımlarında böyle bir futbolcu varmı? 27 yaşında futbolu bıraktı. Cemil Usta'nın ne yapması lazımdı. 'Ben parasız oynayacağım' demesine rağmen yönetim onu ayırdı. O da başka bir takıma gitmeyecek kadar onurlu bir çocuktu" ifadelerini kullandı.
DİĞER HABERLER
-
Trabzonspor Kulübü, Salih Malkoçoğlu'nun Al Jazira'ya transfer olduğunu duyurdu. Bordo-mavililer, transferden bonuslarla birlikte 4 milyon 350 bin Euro'ya kadar gelir elde edecek. İşte ayrıntılar... | Son dakika Trabzonspor haberleri (TS spor haberi) -
Trabzonspor, Darwin Nunez transferinde artık son aşamaya geldi. Bordo-mavililer, Al Hilal ile görüşmelerini sürdürürken Uruguaylı yıldızın da anlaşmanın tamamlanmasını beklediği ve transferin bu hafta sonuçlanmasının hedeflendiği belirtildi. -
Trabzonspor'da yeni transfer Rene Mitongo için önemli bir karar aşamasına gelindi. Bordo mavililerin, genç oyuncuyu düzenli forma giyebileceği bir kulübe kiralamak istediği ifade edildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Trabzonspor haberleri (TS spor haberi) -
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Göztepe'yle oynanan hazırlık maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam, Trabzonspor'un yeni transferi Muhammed Salah'ın ligin ilk karşılaşmasında forma giyip giymeyeceğine dair konuştu.