Son dakika spor haberleri: TFF'den transfer dönemi açıklaması!
Son dakika spor haberleri: TFF yeni sezon öncesi yapmış olduğu açıklamada Yaz ve Kış dönemlerinin bitiş tarihlerini birer hafta uzattı.
- Süper Lig Haberleri
- Yayın Tarihi: 09.06.2021 21:53
- Güncelleme Tarihi: 09.06.2021 22:08
İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından bir toplantı gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı ile transfer dönemlerine ilişkin aşağıdaki değişikliklerin yapılması kararlaştırılmıştır:
1. Covid-19 Pandemisi etkisi göz önüne alınarak; gişe ve ürün satış gelirleri gibi gelirlerde, 2018-2019 sezonu verileri enflasyon ile uyarlanarak bugüne getirilecektir.
2. Covid-19 Pandemisinin finans piyasalarına olan olumsuz etkisi sebebi ile; Takım Harcamalarına dahil olan yabancı para cinsinden yükümlülüklerin 2021-2022 sezonu güncel kurları yerine 2020-2021 sezonu (01.06.2020-31.05.2021) ortalama kurları (TCMB döviz alış) hesaba alınacaktır.
3. Takım Harcama Limitlerinin arttırılmasında tüm kulüpler için 1/3 oranının kullanılması yerine; kulüplerimizin konsolide net borç ve alacaklarının net gelirlerine oranlaması ile hesaplanan 1/3, 2/3 ve %100 oranları kullanılacaktır.
4. Covid-19 Pandemisi ve Süper Lig takım sayısının artışının olumsuz etkileri sebebi ile tüm kulüplerimiz için 2021-22 sezonunda kabul edilebilir sapma oranı %25 olarak kabul edilmiştir.
5. 2021-2022 Futbol Sezonu Birinci ve İkinci Transfer Dönemlerinin ilan edilen bitiş tarihlerinin birer hafta uzatılması kararlaştırılmıştır.
DİĞER HABERLER
-
Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezon öncesinde Trendyol Süper Lig'de çipli top teknolojisini uygulama kararı aldı. VAR sisteminin daha hassas çalışmasını amaçlayan yeni uygulamayla birlikte stadyumlara ek kameralar kurulacak. -
Merkez Hakem Kurulu Elit Hakem Direktörlüğü görevine getirilen Anthony Taylor'a, 2026-2027 Futbol Sezonu Yaz Semineri'nde A Milli Takım forması hediye edildi. İşte o anlar... | Son dakika spor haberleri -
TFF Merkez Hakem Kurulu 2026-2027 Futbol Sezonu Yaz Semineri; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun katılımıyla gerçekleşti. Seminerde açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türk hakemliğinde 2 yıldır bir dönüşüm var. Esas amacımız, Türk futbolunun marka değerini artırmak. Hakemlerin az tartışıldığı, sonuçların herkesin vicdanına sindiği bir sezon için herkese başarılar diliyorum." dedi. İşte o sözler... | Son dakika spor haberleri -
TFF, dünya futbolunun deneyimli elit hakemlerinden Anthony Taylor'ın, MHK Elit Hakem Direktörü olarak görevine başladığını duyurdu.