Soyunma odasında komik anlar! Fatih Terim kadroyu unuttu
2008 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye ile İsviçre karşılaşmıştı. 15 yıl aradan sonra bu iki takım Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi nedeniyle yardım maçına çıktı. Müsabaka öncesinde Fatih Terim kadroyu unuttu. İlk 11'i açıklamayı unutan Fatih Terim'e Nihat Kahveci yardımcı oldu.
- Milli Takım Haberleri
- Yayın Tarihi: 09.09.2023 22:41
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2008) kadrosunda yer alan eski milli futbolcular, depremzedeler için 'Replay' maçında İsviçre ile karşılaştı. İsviçre'nin Lozan şehrinde oynanan gösteri maçı 2-2 sona ererken millilerin golleri Semih Şentürk ve penaltıdan Volkan Demirel'den geldi.
Centilmenliğin ön planda tutulduğu organizasyonda iki ülkenin oyuncuları karşılaşma sonrasında formaları değiştirirek fair-play örneği sergiledi. Her iki ülkenin futbol federasyonları tarafından desteklenen organizasyon, futbolun sınırları aşan dayanışma gücünü vurgulamak amacıyla düzenlendi. İki ülke arasında dayanışma ve yardımlaşmanın ön planda olduğu organizasyon, aynı zamanda depremzedeler için toplanacak yardımlarla toplumsal bir sorumluluğa da dönüştü.
Maç öncesi milli takımın soyunma odasında keyifli anlar yaşandı. İlk 11'i açıklamayı unutan Fatih Terim'e Nihat Kahveci yardımcı oldu. Eski milli kaleci Volkan Demirel ise karşılaşmada forvet oynadı.
Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı Türkiye'de Hamit Altıntop, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio, Arda Turan, Emre Aşık, Semih Şentürk, Servet Çetin, Tolga Zengin, Ayhan Akman, Tümer Metin, Nihat Kahveci, Hakan Balta, Gökhan Gönül, Ümit Karan ve Ahmet Dursun gibi oyuncular yer aldı.
DİĞER HABERLER
-
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2026 FIFA Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden A Milli Takım'ın ABD'ye gidişi ve Arizona eyaletindeki kamp merkeziyle ilgili iddialara ilişkin açıklama yayımladı. -
A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar A Ligi'nde Fransa ile Kocaeli'de, İtalya ile Bursa'da karşı karşıya gelecek. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri -
A Milli Takımımız, Dünya Kupası D Grubu 3. hafta maçında ABD ile karşılaştı. Ay-yıldızlılar son dakikada bulduğu golle rakibini 3-2'lik skorla yendi ve dev turnuvaya galibiyetle veda etti. Fotomaç gazetesi yazarları, Türkiye-ABD maçını dikkat çeken ifadelerle yorumladı. İşte o sözler... -
A Milli Futbol Takımımızın ve Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, ABD maçının ardından Türkiye'nin turnuva performansını yorumladı. İşte o sözler... | Son dakika spor haberleri