Bilal Erdoğan'dan Filistin mesajı: Herkes sessiz kalsa da Türkiye kalmayacak!
Süper Lig ekibi Konyaspor, Filistin Milli Futbol Takımı ile dostluk karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Konya'da oynanan mücadelede tribünler bayraklarla donatıldı. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan maç öncesinde önemli mesajlar verdi.
- Konyaspor Haberleri
- Yayın Tarihi: 30.09.2026 22:39
Süper Lig ekibi Tümosan Konyaspor ile Filistin Milli Takımı ile anlamı yüksek bir karşılaşmada karşı karşıya geldi.
Karşılaşma öncesinde stattakilere seslenen İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, kentte Filistin Günü dolayısıyla çeşitli programların düzenlendiğini söyledi.
Bilal Erdoğan, Filistin Milli Takımı ile Konyaspor maçıyla ilgili, "Biz 'Burası sizin de eviniz.' diyoruz. Filistinli kardeşlerimize 'Sahipsiz değilsiniz' mesajı veriyoruz. 'Herkes sessiz kalsa da Türkiye, bu soykırıma sessiz kalmayacak.' diyoruz.
Çocuklar yaşayabilsin, okullarına gidebilsin, bölgede barış olsun diye soykırımcı, zalim İsrail'in durdurulmasını istiyoruz ve masum Filistin halkının kendi vatanında özgürce yaşamasını istiyoruz. Kudüs ve Filistin özgür olana kadar susmayacağız. Çalışmaya, hatırlamaya, hatırlatmaya ve zalimler için dünyayı dar etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
DİĞER HABERLER
-
TÜMOSAN Konyaspor, Filistin Milli Futbol Takımı ile oynayacakları hazırlık maçı öncesi yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu'nda tribünler, Filistin bayraklarıyla donatıldı. -
Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasında oynanacak dostluk maçı için Konya Büyükşehir Stadyumu'nu dolduran taraftarlar hazırladıkları pankartlarla bir görsel şölene imza attı. Pankartlarda "İsrail, Filistin'de 1814 sporcuyu katletti", "Çocuklar uyurken sessiz kalınır, ölürken değil, "Gazetecilik suç değildir" ve "Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak" gibi anlamlı ifadeler yer aldı. -
Konyaspor ile yapılacak dostluk maçı öncesi stada otobüsle gelen Filistin kafilesi, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı önünde taraftarlar tarafından meşalelerle karşılandı. -
Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasındaki dostluk maçında anlamlı bir an yaşandı. Karşılaşmanın 10. dakika 14. saniyesinde futbolcular oyunu durdurarak, 7 Ekim 2023'ten bu yana hayatını kaybeden 1014 Filistinli sporcuyu andı.