MONEY BAGS TARİFİ - Money Bags nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Money Bags tarifi

Küçük bohça şeklinde yapılarak servis edilen Money Bags, kıymalı iç harcıyla damak çatlatıyor. Yeni yılı kutlamak için yapılan geleneksel yemek Money bags, tatlı biber sosuyla servis ediliyor. Evde Tayland lezzetini denemek isteyenler arama motorlarında ' Money Bags tarifi, Money Bags malzemeleri' sorgulamaları yapıyor. Detaylar haberimizde...

MONEY BAGS TARİFİ - Evinde Money Bags yapmak isteyenler için Money Bags tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

Money Bags nasıl yapılır?

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 3/4 su bardağı su
  • Tuz

İç harcı için:

  • 200 gram yağsız kıyma
  • 2 adet kereviz sapı
  • 2 diş sarımsak
  • 20 dal Frenk soğanı
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı esmer şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

  • İç harcı için 2 tatlı kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın.
  • Kıymayı ekleyip 5-6 dakika kadar kavurun.
  • Kereviz sapını ve sarımsağı soyup ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin.
  • 5 dakika kadar kavurun.
  • Frenk soğanının 5 tanesini de ince ince kıyın ve harca katın.
  • Soya sosu, susam taneleri ve şekeri de ekleyip karıştırarak 1 dakika daha kavurun.
  • Soğuması için kenara alın.
  • Hamur için unu tezgaha alıp ortasını havuz gibi açın.
  • Bu havuza yumurtaları kırın, tuz ve suyu ilave edin.
  • Yanlardan merkeze doğru unu toplayarak karışımı hamur haline getirin.
  • Hamurunuz iyice özleşene kadar yaklaşık 15 dakika yoğurun.
  • Hamurunuzu iki parçaya ayırıp yuvarlayarak beze yapın.
  • Üzerini nemli bir bezle örttüğünüz hamurları mayalanması için bir kenara alın ve 20 dakika dinlendirin.
  • Bu sürenin sonunda tezgahı ya da hamur tahtasını unlayıp bezeyi buraya alın.
  • Merdane ya da oklavayla böreklik yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın.
  • Bir kalıp ya da bardak ağzı yardımıyla açtığınız yufkaları yuvarlak kesin.
  • Kalan Frenk soğanlarını çok kısa bir süre sıcak suya koyup çıkarın.
  • Yuvarlak kestiğiniz hamurların ortasına kıymalı harçtan koyun.
  • Kenarlarına fırçayla biraz soğuk su sürüp kese şeklinde katlayın.
  • Keselerin ağzını Frenk soğanı ile bağlayın.
  • Kalan sıvı yağı tavada ısıtıp hazırladığınız keseleri yağda 3-4 dakika kızartın.
  • Kağıt havlunun üzerine çıkarıp yağını çektirin.
  • Tatlı acı sos ve sosya sosuyla servis edin.

AFİYET OLSUN

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.