KATMER TARİFİ | Katmer nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nelerdir?

Türk mutfağının en sevilen tatlılarından olan, kat kat yapısıyla tadına bakanları kendisine hayran bırakan, içindeki antep fıstığıyla üzerindeki kaymağın birleşimiyle hem hafif hem de doyurucu bir tatlı olan kaymaklı katmer, son zamanların en çok araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Peki Kaymaklı katmer nasıl yapılır? İşte malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

Giriş Tarihi: 23.11.2023 23:34 Güncelleme Tarihi: 23.11.2023 23:34
Paylaş Paylaş Paylaş

KATMER TARİFİ | Güneydoğu Anadolu'dan çıkıp tüm Türk mutfağında şanını yayan ve özellikle Gaziantep yöresiyle ismi bütünleşen kaymaklı katmer, çıtır çıtır hamuru, üzerindeki enfes kaymağı ve kat kat yapısıyla sofraların en sevilen tatlıları arasında yer almaya devam ediyor. Evinde pratik ve lezzetli katmer yapmak isteyenlerin arama motorlarında araştırdığı 'Kaymaklı katmer nasıl yapılır?' sorusunun cevabını haberimizde derledik. İşte kaymaklı katmer malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

KATMER NASIL YAPILIR?

Katmer Malzemeleri:

Hamur için;

Arası için;

Üzeri için;

Katmer Yapılışı:

Katmer Püf Noktaları:

DİĞER HABERLER

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.