Trabzon yağlısı nasıl yapılır? | Evde Trabzon yağlı pide tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir?
Karadeniz yağlısı olarak da bilinen Trabzon yağlı pide, arama motorlarında en sık aratılan tarifler arasında yerini aldı. Karadeniz temalı sofraların vazgeçilmez lezzeti Trabzon yağlısının nasıl yapıldığını araştıran vatandaşlar için Trabzon yağlısı malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik. İşte çıtır çıtır hamuru ve damak çatlatan lezzetiyle Trabzon yağlı pide tarifi... Karadeniz sofralarının en sevilen yiyeceklerinden biri olan ve oradan Türkiye'nin dört bir yanına yayılarak sofraları şenlendiren Trabzon yağlısı, damak çatlatan lezzetiyle büyük küçük herkesin sevdiği atıştırmalıklar listesinde yrini koruyor. Son zamanlarda tarifi sıklıkla araştırılan ve Karadeniz yağlısı olarak da bilinen Trabzon yağlı pidenin tarifini haberimizde derledik. İşte Trabzon yağlı pide tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
TRABZON YAĞLISI TARİFİ | Karadeniz sofralarının en sevilen lezzetleri arasında yer alan ve özellikle kahvaltıda tercih edilen Trabzon yağlısı, en sık araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Büyük küçük herkesin severek yediği Trabzon yağlısı, çıtır çıtır hamuru, eriyip uzayan peyniri ve üzerinde yumurtasıyla damak çatlatırken Trabzon yağlı pide tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları nedir? sorularının cevabını haberimizde derledik. İşte detaylar...
TRABZON YAĞLI PİDE NASIL YAPILIR?
TRABZON YAĞLISI MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet kesme şeker
- Yarım paket yaş maya
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet yumurta
TRABZON YAĞLISI YAPILIŞI
- Malzemeler ile hamuru yoğuruyoruz ve 45 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenmiş hamurdan 4 beze hazırlıyoruz.
- Bezeleri unlayarak, merdaneyle küçük tabak kadar açıyoruz.
- Kenarlarının yüksek olması için, ortayı çukurlaştırıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aktarıyoruz.
- Tüm bezeleri öyle yaptıktan sonra, üzerlerine 1 yemek kaşığı tereyağı koyarak 200 derecede yağ eriyene kadar pişiriyoruz.
- Sonra fırından çıkararak, fırça yardımıyla erimiş tereyağını kurumaması için kenarlarına sürerek, yumurtaları kırıyoruz.
- Tekrar pişene kadar, 200 derece fırında pişiriyoruz.
TRABZON YAĞLISI PÜF NOKTALARI
👉Hamurun kabarması için en az yarım saat üzeri kapalı bir şekilde dinlendirilmelidir. Tarifte belirtilen kolot, kaşar, beyaz peynir ya da tel peynirden 2 tanesini kullanabilirsiniz.
👉Yumurta sarısını pide hamurunun kenarlarına sürmek daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
__AFİYET OLSUN__