Spor yazarları Galatasaray - RAMS Başakşehir maçını değerlendirdi!
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda RAMS Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Müsabaka 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Fotomaç Gazetesi yazarları, Galatasaray - Başakşehir mücadelesini dikkat çeken ifadelerle değerlendirdi. İşte o yazılar...
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 09.01.2025 08:54
LEVENT TÜZEMEN – PSİKOLOJİK BERABERLİK
Okan Buruk'un derin rotasyona gitmesi Galatasaray'ı oyun olarak olumsuz etkiledi.
Başakşehir küçümsenecek bir takım değil ki... Çağdaş Hoca'nın, hafta sonu ligde Galatasaray ile oynayacak olmasına rağmen kupaya ideal kadrosuyla çıkması çok doğru bir hamleydi.
Okan Buruk'un son iki lig maçını kazanmış kadrodan 9 oyuncuyu kesip Sanchez ve Abdülkerim ikilisini sahaya sürmesi G.Saray'a yetmedi.
Özellikle ilk yarıda sarı-kırmızılı futbolcular oynama alışkanlıkları olmadığı için birbirleriyle sahada uyum sağlayamadı. Ligde uzun soluklu görev almayan iki genç oyuncu Efe Akman ve Yusuf Demir'in birlikte sahada olmaları G.Saray'ı eksik oynattı.
Torreira-Sara ikilisi G.Saray'ın kalbidir. Maç eksiği olan Kerem Demirbay kopuk kopuktu, etkili olamadı. Boyu ve fizik gücü yetersiz olan Jelert'in rakibe baskı yapamadığı iki pozisyonda G.Saray golleri yedi.
Okan Hoca rotasyonlu kadronun Başakşehir ile baş edemeyeceğini gördü. İkinci yarı Mertens ve Yunus'u oyuna olarak hücuma zenginlik kazandırdı. Ardından yüreğiyle oynayan, mücadele gücü yüksek Barış ve maestro Gabriel Sara'nın girmesi, G.Saray'ı toparladığı gibi oyun ve hücum üstünlüğünü eline geçirmesini sağladı.
G.Saray adına Başakşehir'e kaybetmemek ve geriden gelip skora ortak olmak pazar günkü lig maçına psikolojik olarak güçlü çıkmasını sağlayacaktır.
MUSTAFA ÇULCU – SUDAN ÇIKMIŞ BALIK
Hafta sonu ligde tekrar karşılaşacak olan 2 takımın kupa maçına Galatasaray 9 rotasyon ve 3'lü savunma ile başladı.
Kanatları hiç etkili olmadı. Birebir eşleşen oyuncuların mücadelesi yüksekti. Başakşehir in hücumda çoğalan Piatek ve Deniz Türüç gibi kaliteli ayakları, bu 3'lü savunma açıklarını iyi kullandı.
Çekişmeli tempolu bir ilk yarıda daha fazla net pozisyon ve gol bulan taraf Başakşehir oldu. Okan hoca baktı ki pabuç pahalı, ikinci yarı değişikliklere gitti. Esas çocukları oyuna aldı. Önde basıp, o ölümcül baskıyı kurdu beraberlik golü geldi.
Lakin savunma güvenliğini unuttuğu anlarda Başakşehir ikinci golü buldu.
Galatasaray'ın her zamanki gibi yediğinden fazlasını atan oyun anlayışı ve yüksek temposu beraberliği getirdi ancak Batsuhayi penaltıyı kaçırınca galibiyet gelmedi.
Hakem Ali ŞANSALAN daha ilk dakikada Efe Akman'a yaptığı eylemden dolayı Crespo'ya sarı çıkarmalıydı, göstermedi.
29. dakikada Galatasaray ceza alanı içinde Abdülkerim topa vuruyor.
Devamında Crespo'ya kontrolsüz girişi penaltı ve top için mücadele olduğundan sarı kart olmalıydı ama VAR'lı sisteme alışık olan hakemlerimiz böyle durumlarda sudan çıkmış balığa döndükleri için çözemiyorlar.
Şansalan da çözemedi, devam ettirdi.
Çağdaş Atan'ın oyunda kalmış olması hakemlerin basiretsizliği.
Hakemin verdiği, vermediği fauller oyunun gerilmesine neden oldu. Sarısı olan Batshuayi hakemi alkışladı, ikinci sarıdan ihraç edemedi.
71. dakikada Kerem, 72. dakikada Barış ile Galatasaray penaltı bekledi devam kararı doğru. 84. dakikada 1 numaralı yardımcının ofsaytı hatalı. 86. dakikada Onur'un ihracı doğru.
Uzatmalarda Galatasaray'ın penaltısı doğruydu. Aralık ayından bu yana hiç boşu olmayan hakemin zihinsel ve fiziksel yorgunluğu var. Yöneten değil kendine özgü tarzı ile idare eden hakem görüntüsündeydi.
DİĞER HABERLER
-
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında temsilcilerimizden Fenerbahçe evinde Liverpool'u 3-2'lik skorla mağlup ederken, Galatasaray ise Stuttgart'ı 2-0 ile geçti. Devler Ligi'ndeki iki temsilcimiz de haftayı galibiyetle kapatırken, tarihte bir ilki de başardı. İşte detaylar... (FB GS spor haberi) -
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 4'üncü haftasında evinde Alman temsilci Stuttgart'ı 2-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Cimbom puanını 6'ya yükseltti. Son dönemde aldığı başarılı sonuçlarla yoluna doludizgin devam eden Aslan, gözünü bir yandan da ocak ayına çevirdi. Bu doğrultuda sarı-kırmızılıların, Devler Ligi zaferinin ardından ara transferdeki sürpriz bombası da ortaya çıktı. İşte gündem yaratan transfer gelişmesinin detayları... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Galatasaray'da son maçlarda gösterdiği performansla büyük takdir toplayan Aleksey Batrakov hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Stuttgart karşılaşmasına attığı 2 golle damga vuran Rus yıldızın, serbest kalma maddesiyle ilgili önemli bir karar alındı. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Manchester United ile sözleşme görüşmelerinde istediği sonucu alamayan Bruno Fernandes, Old Trafford'dan ayrılık ihtimalini değerlendirmeye başladı. Portekizli yıldızın geleceğiyle ilgili Avrupa'da seçenekleri daralırken Türkiye ihtimalleri öne çıktı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un yıldız futbolcunun yeni adresi olabileceği öne sürüldü. İşte detaylar...