Efsane futbolcudan olay itiraf! "Galatasaray Stadı'ndan çok korkardık"
Fransız futbolunun unutulmaz isimlerinden Marcel Desailly, Premier Lig devlerinden Arsenal'in eski teknik direktörü Arsene Wenger ile birlikte beIN SPORTS'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Desailly, Londra ekibinin eski stadyumu olan Highbury'den bahsederken Galatasaray'dan örnekler verirken, Ali Sami Yen Stadı'nda çok korktuklarını söyledi.
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 08.02.2020 15:16
- Güncelleme Tarihi: 08.02.2020 15:17
51 yaşındaki eski yıldızın açıklamaları şu şekilde:
"Highbury'de hep rakip olarak oynadım ancak çok özel bir stadyum olduğunu söyleyebilirim. Tribünler sahaya çok yakın olduğu için performansımız yüzde 15-20 düşüyordu. Stadın küçük olduğunun ve yoğun baskıya uğrayacağımızı biliyorduk. O dönemki Arsenal'in enerjisi çok yüksekti. Overmars'a sahiplerdi ve Viera'nın bizi bozguna uğratacaığını bilirdik. Galatasaray'ın stadında olduğumuz kadar korkmazdık ama bize çok yakın olduklarını hissederdik. Soyunma odasına geldiğimizde ise taraftarların yüzlerini görürdük."
MARCEL DESAILLY KİMDİR?
Tam adı Marcel Odenkey Addy-Dessaily olan Gana asıllı Fransız futbolcu, 7 Eylül 1968 tarihinde Gana'nın başkenti Akra'da dünyaya geldi. Nantes altyapısında yetişen ve aynı takımda profesyonel futbol yaşantısına adım atan Desailly, 1992 yılında transfer olduğu ve 1.5 sezon formasını terlettiği Marsilya'da gösterdiği etkili performansla 5.5 milyon Euro karşılığında Milan'a transfer oldu. 4.5 yıl boyunca İtalya devinde top koşturan efsane futbolcu, 1998 yılında 6.75 milyon Euro bedelle İngiliz devi Chelsea'ye gönderildi. 6 yıl boyunca Londra ekibinde top koşturan eski yıldız, Al Gharafa ve Qatar SC takımlarında forma giymesinin ardından Kasım 2005'te futbol yaşantısına nokta koydu. Futbol kariyerinde toplam 556 maça çıkan Desailly, 21 gol ve 4 asist kaydetti. Fransa Milli Takımı'nın formasını ise 116 kez terleten efsane isim, milli forma altında 3 gol üretti.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray Düşünce Derneği tarafından geleneksel hale getirilmesi planlanan Metin Oktay Fair Play Ödülleri, 12 Ağustos tarihinde Galatasaray Adası'nda yapılacak görkemli törenle sahiplerini bulacak. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen'e Avrupa'dan ilgi sürüyor. İngiliz devi Arsenal'ın, Nijeryalı forvet için sarı-kırmızılılara takas artı bonservis bedeli içeren bir teklif sunduğu öne sürüldü. İşte detaylar... -
Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'dan yeni bir hamle geldi. Sarı kırmızılılar, teknik direktör Okan Buruk'un çok istediği o yıldızı kadrosuna katmak için harekete geçti. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Ve son şampiyon Galatasaray'da transfer operasyonu hız kazandı. Yaz dönemini sessiz geçiren sarı kırmızılılar, ligin başlamasına kısa bir süre kala transferde adeta gaza bastı. Bu doğrultuda Cimbom'un dev bir transfer harekatına hazırlandığı ve bugüne kadar ismi hiç çıkmamış flaş bir yıldızın peşinde olduğu öğrenildi. İşte o futbolcu ve transferin detayları... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)