Jan Olde Riekerink'ten farklı taktik
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Sneijder'in yokluğunda Gençlerbirliği maçına farklı bir taktikle çıkacaklarını söyledi. İyi bir kadroya sahip olduğunu söyleyen Hollandalı çalıştırıcı, "Sahada olan futbolcular, sakat oyuncuları aratmayacaklardır" dedi.
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 14.10.2016 00:00
- Güncelleme Tarihi: 14.10.2016 18:41
Galatasaray Teknik Direktörü jan olde Riekerink, haftalık olağan basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Gençlerbirliği maçının zorlu geçeceğini söyleyen Hollandalı çalıştırıcı,bu sezon ligin çetin geçeceğini ifade etti.
Riekerink: "Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Bu zamana kadar takımın gösterdiği performans ve sonuçtan memnunum. ama kesinlikle çok üst düzey bir lig mücadelesi içindeyiz ve bu yeter diyemiyoruz. Milli takım dönüşleri kolay olmuyor. Wesley'in ciddi bir sakatlığı bulunuyor. Kolbein de öyle. Tolga da antrenmana çıkmadı. Ama yaptığımız kadro yapısında, oynayacak arkadaşlar onları aratmayacaktır. Geçen sene sağ bekte Martin vardı, bu sene Cavanda'da katıldı. Cavanda'nın bazı taktiksel eksikleri var bunları geliştirmeye çalışıyoruz. Sabri çok agresif ve verilen görevi yerine getiren bir oyuncu. Takıma inanılmaz bir bağımlılığı var. Tam bir takım oyuncusu. Sabri'den çok memnun olduğumu söylemeliyim" ifadelerini kullandı.
Taraftarın kendisi için söylediği "Sarı saçlı, mavi gözlü" bestesi hakkında da konuşan Riekerink, Atatürk'ten övgü dolu sözlerle bahsetti. Riekerink: "Türk insanı için Atatürk'ün ne kadar önemli bir insan olduğunu biliyorum. Ben Galatasaray'ın hocasıyım. Böyle bir insanla kimse mukayese edilemez. " dedi.
Sneijder'in yokluğunda Gençlerbirliği maçında farklı bir taktik uygulayacaklarını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, planlarını oyuncularıyla paylaştığını söyledi. Riekerink: "Wesley Sneijder bizim için çok önemli bir oyuncu. Her an maçı kazandıracak yeteneğe sahip bir oyuncu. Onun olmaması bizi farklı planlara itecek. Bizim de farklı planlarımız var onları uygulayacağız. Kafamda nasıl oynayacağım belli ama bunu önce oyuncularımla paylaşacağım. De Jong 3 gündür antrenmanlara çıkıyor. Gençlerbirliği'ne karşı belki 18 kişilik kadroda olabilir..." ifadelerini kullandı.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcüsü Victor Osimhen ile ilgili çarpıcı bir son dakika gelişmesi yaşandı. Alman medyası; sarı kırmızılı ekibin, Nijeryalı forvet için tarihi bir transfer teklifi aldığını açıkladı. İşte gündem yaratan transfer haberinin detayları... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Transfer çalışmalarına son sürat devam eden Galatasaray'da yeni bir gelişme yaşandı. Sarı kırmızılılar geçtiğimiz sezon çok istediği ancak transferinde başarılı olamadığı o isim için yeniden devreye girdi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Galatasaray'ın transferde liste başı adaylarından bir tanesi olan Alexis Mac Allister ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İngiliz basını, Arjantinli yıldız hakkında Liverpool'un verdiği kararı açıkladı. İşte detaylar... -
Transferde suskun bir yaz geçiren Galatasaray, kanat takviyesi için dev bir transfer yapmaya hazırlanıyor. The Athletic, sarı-kırmızılıların Gabriel Martinelli için yaptığı dev teklifi duyurdu.