Mourinho'dan Türkiye sözleri: Bunu sevmiyordum!
Benfica Teknik Direktörü Jose Mourinho, Portekiz Ligi'nde karşılaştıkları Braga maçı sonrası açıklamalarda bulundu. İşte o sözler...
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 08.01.2026 - 12:32
- Güncelleme Tarihi: 08.01.2026 - 17:00
Benfica Teknik Direktörü Jose Mourinho, Portekiz Ligi'nde karşılaştıkları ve 3-1 kaybettikleri Braga maçı sonrası açıklamalarda bulundu.
Braga'nın kalecisinin çok zaman geçirdiğini eleştiren Portekizli teknik adam, "Bence korkunç olan tek şey, Portekiz Ligi'nde artık rutin hâle gelen ve benim Türkiye Ligi'nde çok eleştirdiğim, şimdi ise Portekiz'de de karşıma çıkan bir durum: Kalecilerin en ufak bir onurunun, en ufak bir profesyonelliğinin ve oyuna duydukları en ufak bir saygının olmaması. Çünkü kaleci sakatlandığında oyunun duracağını ve maçın oynanmayacağını çok iyi biliyorlar.
Bu durum artık abartılıyor. João Pinheiro bugün yaptığı az sayıdaki doğru işten biri olarak yaklaşık 30. dakikada kaleciye sarı kart gösterdi. Ancak sonrasında kaleciler parmaklarıyla 5, 4, 3, 2, 1 diye saymaya başlıyor, ama bu sürelerin bitmesine asla izin verilmiyor; köşe vuruşu bir türlü kullandırılmıyor ve cezalandırma da yapılmıyor. Günümüzde Portekiz'de (ve sadece Portekiz'de değil) kaleciler oyunun dinamiği üzerinde çok büyük bir kontrole sahip. Oyunun akışı üzerinde fazlasıyla kontrol kuruyorlar." ifadelerini kullandı.
DİĞER HABERLER
-
İtalya Serie A'nın 29. haftasında şampiyonluk yolunda ilerleyen lider Inter, San Siro'da Atalanta'yı konuk ediyor. 67 puanla zirvede yer alan ev sahibi ekip, taraftarının önünde galibiyet serisini sürdürerek en yakın rakibiyle arasındaki farkı korumayı hedefliyor. 46 puanla 7. sırada bulunan Atalanta ise Milano deplasmanından puan veya puanlarla dönerek Avrupa kupalarına katılma mücadelesinde iddiasını güçlendirmek istiyor. İtalyan futbolunun iki önemli teknik direktörünün taktik düellosuna sahne olacak bu karşılaşma, hem zirve yarışı hem de prestij açısından sezonun kritik maçlarından biri olarak öne çıkıyor. İnter-Atalanta maçının tarihi, saati ve yayın bilgileri haberimizde... -
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer gündemine gelen milli oyuncu hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Yıldız futbolcunun kulübü, sezon sonunda o ismin takımdan ayrılacağını doğruladı. İşte detaylar... -
Yaz transfer dönemi için kolları sıvayan Galatasaray'da, Lorient forması giyen Kamerunlu merkez orta saha oyuncusu Arthur Avom tekrar gündeme geldi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de transfer listesinde yer alan Avom'un, İngiltere'den de talibi var. İşte detaylar... | Son dakika GS spor haberleri -
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu karşılaşmasında Galatasaray'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Liverpool'da teknik direktör Arne Slot açıklamalarda bulundu. Pazar günü Premier Lig'de Tottenham ile mücadele edecek olan İngiliz ekibinin Hollandalı teknik adamı, maç öncesinde Şampiyonlar Ligi'ni değerlendirdi.