Cüneyt Çakır tarihe geçti
FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda oynanan Fas-İran maçında görev alarak tarihe geçti.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 15.06.2018 00:00
- Güncelleme Tarihi: 15.06.2018 20:48
Çakır, İran'ın, Fas'ı uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 mağlup ettiği maçta görev alarak ikinci kez Dünya Kupası'nda görev alan ilk Türk hakemi oldu.
Saint Petersburg şehrindeki Saint Petersburg Stadyumu'nda oynanan maçta Çakır, oldukça başarılı bir karşılaşma yönetti. Pozisyonlara yakın olan Cüneyt Çakır, mücadelede 3'ü İran'a olmak üzere 4 sarı kart gösterdi.
Bu müsabakada Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Müsabakanın 4. hakemi ise Rusya Futbol Federasyonundan Sergei Karasev oldu.
Üst üste ikinci kez FIFA Dünya Kupası'nda görev alan Çakır ve ekibi, Brezilya'da yapılan 2014 Dünya Kupası'nda Hollanda ile Arjantin arasındaki yarı final maçı da dahil olmak üzere 3 müsabaka yönetmişti.
41 yaşındaki Cüneyt Çakır bu maçla 162. uluslararası karşılaşmasına da çıktı.
DİĞER HABERLER
-
Cristiano Ronaldo'nun Portekiz Milli Takımı kampını izinsiz terk ettiği gerekçesiyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 255 bin euro para cezasına çarptırıldığı öne sürüldü. -
İspanya La Liga'nın 9. haftasında Real Madrid sahasında Sevilla'yı konuk etti. Karşılaşmanın 30. dakikasında milli yıldız Arda Güler yaptığı harika vuruşla skor perdesini açtı. İşte Arda'nın golü... -
Galatasaray, Gençlerbirliği maçında attığı golle galibiyeti getiren Deniz Gül'e rağmen hücum hattına takviye yapmak için harekete geçti. Sarı-kırmızılılar, ocak ayında yıldız bir santrforu kadrosuna katarak milli futbolcuyla rekabet oluşturmayı hedefliyor. Galatasaray'ın, yıldız santrfor için kurduğu temas ve oyuncu için beklenen bonservis de belli oldu. İşte detaylar... -
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nu makamında ziyaret etti.