Başakşehir ile Fenerbahçe berabere kaldı!
Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında RAMS Başakşehir ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı.
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 06.12.2025 - 19:54
- Güncelleme Tarihi: 06.12.2025 - 22:33
Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında RAMS Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.
Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan maçta Başakşehir ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı.
Fenerbahçe'nin golü 64. dakikada Milan Skriniar'ın kafasıyla gelirken, Başakşehir'in golünü 81. dakikada oyuna sonradan giren Bertuğ Yıldırım kaydetti.
FENERBAHÇE'DE SAKATLIK
Sarı-lacivertlilerde Nelson Semedo, 19. dakikada sakatlık nedeniyle yerini Kerem Aktürkoğlu'na bıraktı.
GOL GEÇERLİ SAYILMADI
Fenerbahçe'nin 68. dakikada Youssef En-Nesyri ile bulduğu gol, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.
MAÇIN ARDINDAN OLUŞAN DURUM
Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, ligdeki yenilmezlik serisini korudu. Galatasaray beraberliğinin ardından Başakşehir ile de berabere kalan Fenerbahçe, ligde üst üste 2 maçtan galibiyet çıkaramamış oldu ve puanını 33'e çıkardı.
Zirve yarışında puan kaybeden sarı-lacivertliler ile Galatasaray'ın arasındaki puan farkı 3'e yükseldi.
MAÇTAN NOTLAR
Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında RAMS Başakşehir'e konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco, son maça göre ilk 11'de 6 değişikliğe gitti.
Sarı-lacivertli futbol takımı, Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki müsabakaya Ederson, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Yiğit Efe Demir, Levent Mercan, Fred, Edson Alvarez, Oğuz Aydın, Marco Asensio, Anderson Talisca ve Jhon Duran ilk 11 ile çıktı.
Yedeklerde Tarık Çetin, Archie Brown, İsmail Yüksek, Kerem Aktürkoğlu, Mert Müldür, Youssef En Nesyri, Bartuğ Elmaz, Dorgeles Nene, Rodrigo Becao ve Sebastian Szymanski yer aldı.
Teknik direktör Tedesco, ligin 14. haftasında Galatasaray ile 1-1 berabere kaldıkları derbide ilk 11'de görev verdiği oyunculardan Brown, İsmail Yüksek, Kerem Aktürkoğlu, Nene ve En Nesyri'yi yedeğe çekerken Jayden Oosterwolde ise sarı kart cezası nedeniyle kadroya giremedi.
İtalyan çalıştırıcı, Başakşehir karşısında bu oyuncuların yerine Yiğit Efe Demir, Levent Mercan, Fred, Oğuz Aydın, Talisca ve Duran'ı ilk 11'de görevlendirdi.
FENERBAHÇE'DE 3 EKSİK
Sarı-lacivertli takımda 3 futbolcu, RAMS Başakşehir karşısında kadroda yer almadı.
Sarı kart cezalısı Oosterwolde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 maç men cezası verilen Mert Hakan Yandaş ve hazır olmayan Çağlar Söyüncü, müsabaka kadrosuna dahil edilmedi.
SZYMANSKI MAÇ KADROSUNDA
Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan Sebastian Szymanski, Başakşehir maçının kadrosuna alındı.
Süper Lig'in 12. haftasında Zecorner Kayserispor ile oynanan müsabakada kasığından sakatlanan Polonyalı oyuncu, son 3 karşılaşmada forma giyemedi.
Domenico Tedesco, sakatlığını atlatan Szymanski'yi kadroya dahil etti.
YİĞİT EFE LİGDE İLK KEZ
Fenerbahçe'nin genç stoperi Yiğit Efe Demir, ligde ilk kez forma giydi.
Avrupa'da Ferencvaros müsabakasında ilk kez 11'de görev alan 21 yaşındaki savunmacı, gösterdiği performansla ön plana çıktı.
Bu sezon ligde ilk sürelerini ilk 11 başlayarak bu karşılaşmada alan Yiğit Efe, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Feyenoord'a karşı son dakikalarda oyunda dahil olmuştu.
NURİ ŞAHİN'DEN 3 DEĞİŞİKLİK
RAMS Başakşehir'de teknik direktör Nuri Şahin, son müsabakanın ilk 11'ine göre 3 değişikliğe gitti.
Turuncu-lacivertli takımın Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın başlangıç kadrosundaki oyunculardan kart cezalısı Davie Selke ile Jerome Opoku'nun yanı sıra Onur Bulut da kadroda yer almadı.
37 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe karşısında bu 3 oyuncunun yerine sağ bekte Ömer Ali Şahiner'i, stoperde Ousseynou Ba'yı ve ileri uçta Nuno da Costa'yı ilk 11'de tercih etti.
Başakşehir, Fenerbahçe karşısında sahaya Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner, Leo Duarte, Ousseynou Ba, Christopher Operi, Umut Güneş, Oliver Kemen, Abbosbek Fayzullayev, Eldor Shomurodov, Amine Harit ve Nuno Da Costa 11'iyle sahaya çıktı.
DİĞER HABERLER
-
A Spor Muhabiri Erdem Akbaş, Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Ederson, Skriniar ve Asensio'nun sağlık durumu hakkında konuştu. -
Son dakika Fenerbahçe haberleri | Fenerbahçe ile başarılı bir sezon geçiren Jayden Oosterwolde, Avrupa kulüplerinin radarında bulunuyor. Özellikle 2 Premier Lig kulübünün sezon sonunda Hollandalı savunmacı için teklif yapacağı, Fenerbahçe'nin de oyuncunun bonservisi için istediği rakamı belirlediği öğrenildi. | FB Spor haberleri -
Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası C Grubu son hafta maçında deplasmanda Gaziantep FK'yı 4-0'lık skorla geçti. Sarı-lacivertliler bu zafer ile turnuvada adını çeyrek finale yazdırdı. Kanarya, Gaziantep FK karşılaşması sonrası Trendyol Süper Lig'de Samsunspor'u konuk edeceği maça odaklandı. Diğer yandan liderlik hesapları yapan sarı-lacivertliler ile ilgili o flaş gerçek ortaya çıktı. İşte detaylar... -
Son dakika Fenerbahçe haberleri | Şampiyonluk yarışı son gaz devam ederken Fenerbahçe'de gelecek sezonun kadro planlamaları da devam ediyor. Takımın tecrübeli oyuncusunun, ülkesine dönme kararı aldığı ve yeni bir kulüple anlaşmaya çok yakın olduğu öğrenildi. İşte detaylar... | FB Spor haberleri