Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Christoph Daum vefat etti
Eski Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum vefat etti. 70 yaşındaki Daum, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 25.08.2024 01:55
- Güncelleme Tarihi: 25.08.2024 06:16
Alman futbolunun efsane figürlerinden biri olan ve bir dönem Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'un da teknik direktörlüğünü yapan Christoph Daum uzun süredir devam eden kanserle savaşını kaybetti.
2022 yılının sonbaharından bu yana kanserle mücadele eden Daum, tedavisi nedeniyle gözlerden uzak kalsa da, zaman zaman ülkesinde katıldığı televizyon programlarında hastalık süreciyle ilgili bilgiler vermiş ve "Kanser yanlış vücudu seçti" sözleriyle sahada olduğu gibi tedavisiyle ilgili de mücadeleci karakterini sergilemişti.
Daum'un vefatı sonrası ailesi tarafından Alman basınına yapılan açıklamada "Christoph Daum, ailesi ve sevenleri yanındayken huzur içinde hayata gözlerini yumdu" ifadeleri kullanıldı.
CHRİSTOPH DAUM KİMDİR?
Christoph Daum 24 Ekim 1953 yılında Oelsnitz, Erzgeb, Doğu Almanya'da dünyaya geldi.
Tam adı Christoph Paul Daum'dur.
Christoph Daum, Türkiye'de yıllarca görev yapıp Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştır. Daum ülkemizde en son Bursaspor'u çalıştırmıştır.
FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'TAN TAZİYE MESAJLARI
Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum Ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.
Beşiktaş'tan paylaşılan taziye mesajında ise "Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum'un vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.
GERÇEK BİR TÜRK DOSTUYDU
Her fırsatta Türkiye'ye olan sevgisini dile getiren Christoph Daum, ülkemize olan bağlılığını "Ben Türk dostu değil, yarı Türk'üm" sözleriyle ifade etmişti.
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Zecorner Kayserispor'u 3-0 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü. Mücadelenin ardından Ahmet Çakar'ın bazır sarı-lacivertli futbolcular için yapmış olduğu değerlendirmeler dikkat çekti. İşte Çakar'ın maça dair yorumları ve eleştirdiği isimler... -
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Zecorner Kayserispor'u farklı mağlup etti. İşte detaylar... -
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Zecorner Kayserispor'u farklı mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Domenico Tedesco karşılaşmayı değerlendirdi. İşte o sözler... -
Trendyol Süper Lig 29. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda Zecorner Kayserispor'u 4-0'lık skorla mağlup etti. Bu galibiyetle Fenerbahçe puanını 66'ya çıkararak zirve takibini sürdürdü. Maç sonrası Fotomaç yazarları karşılaşmayı köşelerine taşıdı.