Spor yazarları Nordsjaelland - Fenerbahçe maçını değerlendirdi "Dengeler bu kadar mı bozulur?"
Temsilicmiz Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Nordsjaelland ile kozlarını paylaştı. Sarı-lacivertliler deplasmanda oynadığı mücadeleyi 6-1 kaybetti. Fotomaç Gazetesi yazarları, Nordsjaelland - Fenerbahçe maçını dikkat çeken ifadelerle değerlendirdi. İşte o yazılar... | Fenerbahçe haberleri
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 01.12.2023 - 09:09
GÜRCAN BİLGİÇ – HER ŞEY YANLIŞ
Bir takımın dengeleri bu kadar mı bozulur? Maçı anlatmaya bir soru ile girmek de anlamsız aslında. Sakatlar bir tarafa, UEFA listesine yazılmayanlar (Samet, Emre Mor. Mert Müldür veya Bartuğ) diğer tarafa. İsmail Kartal sahaya 11 kişi çıkartacak ama, kimi nerede oynatacak? İşte en büyük hata burada oldu. Orta sahanın en iyisi İsmail, stopere geldi.
Hem defansı kaybettin, hem merkezi… Tadic forvet arkasına geldi, Symanski sekiz numaraya. Böylece hücum etkinliğindeki ezberlerinde sekteye uğradı, ön taraf kararsız kaldı. Batshuayi, Kent ve Cengiz Ünder'e "Alın formalarınızı" dedi. Giydiler ama kulübede devam ettiler aslında. Hiçbir yerinden tutulamayacak "rezil" bir sonuçla dönüyorlar İstanbul'a.
Teknik heyetinden, sahadaki oyuncusuna kadar klasik tabirle "boy ölçüsü" verdiler. Gencecik bir takım hepsini sahadan sildi, attı. İsmail Yüksek nerede duracağını bilmeyen olarak ortada, Crespo ağır çekim kahramanı, Osayi önündekini sezemeyen uyur – gezer.
Batshuayi vazgeçmiş santrafor, Cengiz Ünder "al yat" futbolcusu olmuş sanki. Savunma, "Son maçı kazanırız, gruptan çıkarız" şeklinde gelebilir. O zaman tabeladaki "altı golü" kimin hangi hanesine yazacağız? Son yılların en umut veren kadrosu, kulüp tarihinin "kara sayfasına" nasıl geçiyor?
İsmail Kartal kenardan gelenlerin neden bu kadar kötü, umarsız, formsuz veya duygusuz olduğunu ya açıklamalı, ya çözüm bulmalı. Kadrosuna bu kadar uzak, beklentilerini hesaplayamayan bir teknik adam olmaz.
EMRE BOL – KARA LEKE
Hava soğuk, zemin suni çim, eksik çok. Stoperde mecburen Yusuf Akçiçek yanında yine mecburen İsmail Yüksek. Fazla seçeneği kalmayan İsmail Kartal elinde ne varsa sahaya sürdü aslında…Ama eksikler nedeniyle takımın şahkülü iyice kaydı. Özellikle mecburen stoperde oynayan İsmail'in yokluğunda orta saha çok çabuk geçildi.
Hızlı oynayan rakip Fenerbahçe'nin eksiklerini iyi değerlendirdi. Crespo herhalde kariyerinde en çok çalım yediği karşılaşmayı oynamıştır! Bu sezon neredeyse her karşılaşmada rakip ceza sahasında oynama rekorları kıran sarı- lacivertliler bu kez rakibi çok fazla ceza sahasında oynattı. O kadar kolay geldiler öylesine kolay goller attılar ki… Acemiler mangası gibiydi Fenerbahçe.
En pahalı yerli transferi Cengiz Ünder futbol oynamayı unutmuş! Bu kadar geriye gitmesinin sebepleri araştırılmalı. Aslında geriye gitmek değil dibe vurmak. Bu kadar faydasız transferi uzun zamandır görmemiştim. Topla daha fazla oynamanın önemsizliği bir kez daha ortaya çıktı. Ne olursa olsun, ne kadar eksik olursan ol, Fenerbahçe bu hale düşmez.
Bazı oyuncular buranın kıymetini bilemiyor. Hakettiklerini yaşamalılar. Skor hakikaten büyük rezalet. Fenerbahçe gruptan çıkar elbet lakin bu kara leke alnından çıkmaz. İsmail hocanın son 5 maçta 1 galibiyet almanın sorgulamasını yapması gerekiyor.
DİĞER HABERLER
-
Ocak transfer dönemi için önceliğini golcü transferine veren Fenerbahçe ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Alexander Sörloth'u listesinin başına alan sarı lacivertlilere, Premier Lig ekibi rakip oldu. İspanyol basını transferdeki gelişmeleri duyurdu. İşte detaylar... (FB spor haberi) -
Trendyol Süper Lig'in geride kalan 10 haftasında Fenerbahçe beklentileri tam olarak karşıyalamasa da son dönemde yükselişe geçti. Sarı-lacivertlilerin Faslı golcüsü Youssef En-Nesyri de o istatistikte zirvede yer aldı. İşte detaylar... (FB spor haberi) -
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında 2 Kasım Pazar günü deplasmanda Beşiktaş ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarına başladı. -
Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Cenk Tosun ve İrfan Can Kahveci'nin durumu merak konusu oldu. Sarı lacivertlilerde Tedesco ise bu konu hakkında yönetimden flaş bir talepte bulundu. İşte ayrıntılar... FB SPOR HABERLERİ