Fenerbahçe Beko 79 - 77 Olympiakos | MAÇ SONUCU - ÖZET
THY EuroLeague'in 6. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe evinde Yunan ekibi Olympiakos'u konuk etti. Sarı-lacivertliler, rakibini 79-77 mağlup etti. Bu sonucun ardından Fenerbahçe Beko 5. galibiyetini elde etti.
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 02.11.2023 22:50
- Güncelleme Tarihi: 03.11.2023 00:48
Euroleague'in 6'ncı haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında ağırladığı Olympiacos'u 79-77 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekip bu galibiyetin ardından 5 galibiyete ulaşırken, Olympiacos ise 3'üncü yenilgisini yaşadı. Karşılaşmanın en skorer ismi Olympiacos'tan Alec Peters oldu. 15 sayı kaydeden Papagiannis ve 14 sayı atan Dyshawn Pierre ise sarı-lacivertli ekibin galibiyetinde önemli rol oynadı.
Fenerbahçe Beko mücadeleye, Calathes, Guduric, Pierre, Hayes-Davis, Papagiannis ilk 5'i ile başladı. Olympiacos ilk 5'i ise, Walkup, Cannan, Fall, Papanikolaou, Peters'tan oluştu.
Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, 2.5 dakikadan kısa bir sürede Pierre'den 3 üçlük isabeti bularak farkı çift hanelere çıkardı ve rakibine molayı aldırdı: 11-1. Etkili oyununu sürdüren sarı-lacivertli ekip, ilk periyodun bitmesine 1.29 kala Papagiannis'in bulduğu basket ile farkı 16'ya çıkardı: 29-13. İlk periyot Fenerbahçe'nin 29-14'lük üstünlüğüyle sona erdi.
Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci periyodun ilk 3 dakikası 36-20'lik skor ile geçildi. Olympiacos, Brazdeikis'in bulduğu basketlerle ikinci periyodun bitmesine 3.39 kala skoru 38-26'ya getirdi. Mücadelenin ilk yarısı sarı-lacivertli ekibin 46-33'lük üstünlüğüyle tamamlandı.
Üçüncü periyoda iyi başlayan taraf Olympiacos oldu. İlk 3 dakikada hücumda etkili olan Yunan ekibi, farkı 7 sayıya indirdi: 48-41. Olympiacos, 2.50 kala Fall'ın bulduğu basket ile skoru 53-50'ye getirdi. Yunan ekibi, Canaan'dan bulduğu 3 sayılık isabet ile skoru 57-56'ya getirerek farkı 1'e indirdi ve üçüncü periyot bu sonuç ile bitti: 58-57
İki takımın karşılıklı sayılarıyla başlayan dördüncü periyodun ilk 3.5 dakikalık bölümü 65-62'lik skorla geçildi. 3.35 kala Olmypiacos, Milutinov'un attığı basket ile eşitliği yakaladı: 71-71. Fenerbahçe, Papagiannis'in üst üste attığı iki basket ile bitime 1.11 kala farkı 6'ya çıkardı: 79-74. Kalan sürede de üstünlüğü rakibine vermeyen Fenerbahçe, mücadeleden 79-77'lik skorla galip ayrıldı.
DYSHAWN PIERRE DEVAM EDEMEDİ
Fenerbahçe'nin Olympiacos'u konuk ettiği karşılaşmada sarı-lacivertli ekibin ABD'li oyuncusu Dyshawn Pierre karşılaşmaya devam edemedi. Mücadelenin ilk 8 dakikasında 14 sayı atan Pierre, ilk periyodun bitimine 1.40 kala kenara geldi. Bu dakikanın ardından oyuna bir daha girmeyen tecrübeli oyuncunun baldırında bir problem olduğu öğrenildi.
FRED, BASKET TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fred, Euroleague'in 6'ncı haftasında oynanan Fenerbahçe Beko-Olympiacos maçını salondan takip etti. Fred ile birlikte Fenerbahçe'nin sportif direktörü Mario Branco da mücadeleyi izledi.
DİĞER HABERLER
-
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. haftasında Slavia Prag ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal ve maç öncesi açıklamalar yaptı. -
TFF'de yapılan yönetim kurulu toplantısında, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihi değişmedi. Dev derbi 26 Ekim Pazartesi günü 21.30'da oynanacak. -
Fenerbahçe'de ocak ayındaki ara transfer dönemi öncesinde 10 numara takviyesi yeniden gündeme geldi. Marco Asensio'nun ameliyat kararı sonrası sarı-lacivertli yönetimin hücum hattı için harekete geçebileceği öne sürüldü. Asensio'nun yokluğunda İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş da alternatifler arasında yer alıyor. İşte tüm detaylar... -
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında Çekya temsilcisi Slavia Prag'ı ağırlayacak. Chobani Stadı'ndaki müsabaka saat 19.45'te başlayacak. Karşılaşmayı İspanyol hakem Ricardo de Burgos yönetecek. Burgos'un yardımcılıklarını Iker De Francisco ile Ivan Masso Granado yapacak. Temsilcimiz evinde oynayacağı mücadeleden 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. İşte İsmail Kartal'ın sahaya sürmeyi planladığı muhtemel 11... | Son dakika Fenerbahçe haberleri (FB spor haberi)