Martin Skrtel: Tekme de atarım
Fenerbahçe’nin Slovak futbolcusu Martin Skrtel, FB TV’ye konuk oldu.
- Fenerbahçe Haberleri
- Yayın Tarihi: 01.12.2017 00:00
- Güncelleme Tarihi: 01.12.2017 01:53
Sarı-lacivertli kulübe transfer sürecinden, hedeflerine kadar açıklamalarda bulunan tecrübeli stoper, oyun stilinden de açık yüreklilikle bahsetti. Futbola nasıl başladığını "Aslında tam olarak hayalim futbolculuktu diyemem. Benim yaşadığım kasabada kışın buz hokeyi, yazın futbol oynardık. Sanırım babam da futbolcu olduğu için, ben her zaman futbola daha sıcak baktım" diyerek açıklayan 32 yaşındaki yıldız, Fenerbahçe'ye gelme nedenini şöyle anlattı:
BÜYÜKLÜĞÜNÜ ANLADIM
"Liverpool'da geçirdiğim 8.5 seneden sonra yeni bir meydan okumaya ihtiyacım olduğunu hissettim. Beni isteyenler içinde Fenerbahçe her zaman en net olan kulüptü. Geldiğimde milli takımlarda oynayan büyük oyunculardan oluşan, ne kadar büyük bir kulüp olduğunu fark ettim. Ve bana göre Fenerbahçe Türkiye'deki en büyük kulüp."
DEVLER LİGİ SÜPER OLUR
Skrtel, sarı-lacivertli forma ile ile hedeflerinden de bahsederek, "Umarım en iyi diyebileceğim anılar geliyordur. Umarım bu kulüpte başta şampiyonluk olmak üzere büyük başarılara imza atarız. Bu sezon şampiyon olabilirsek gerçekten çok iyi olur. Eğer önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'ne katılabilirsek, bu mükemmel olur. Ben kariyerimde hep büyük takımlarda oynadım. Fenerbahçe benim kalbimde ve her zaman kalbimde olacak" ifadesini kullandı.
SICAKKANLI VE KİBARIM
Takımı için elinden geleni vermeye çalışan bir yapısı olduğunun altını çizen Slovak futbolcu, "Bu Fenerbahçe için de geçerli. Umarım bu kulübe ve bu takıma başarılar kazandırmak için katkıda bulunabilirim" dedi ve şöyle devam etti: "Dolayısıyla biraz sert oynamam gerekirse sert oynarım. Tekme atarım ama bu tabii ki saha içinde kalır. Saha dışında herkes benim sıcakkanlı ve kibar bir insan olduğumu söyleyecektir."
SKRTEL'DEN İNCİLER
Çocukluğumda ilk idolüm Roberto Baggio'ydu. O bir hücum oyuncusuydu, dolayısıyla ben de bir hücum oyuncusu olarak oynayıp, goller atmak istiyordum. Ama sonra defans oynamaya başladım ve daha çok kendi pozisyonumdaki oyuncuları izledim.
Geçen sezon Galatasaray'ı içerde ve dışarda yendik. Beşiktaş'ı Türkiye Kupası maçında deplasmanda 1-0 yendik. Bunlar benim iyi anılarımdı. Manchester galibiyeti de öyle.
Türk yemekleri güzel, özellikle de baklava ama tabii ki vücut yağ oranı için biraz tehlikeli. Ama bazı maçlardan sonra yiyebilirsiniz. Ben de imkanım olursa mutlaka yiyorum.
Bir gün gerçekten profesyonel futbolcu olabileceğimi hayal etmezdim. Tabii ki bunun hayalini kuruyordum ama çok gerçekçi bir hayal olarak bakmıyordum hiçbir zaman. Çünkü Slovakya'nın küçük bir kasabasından geldiğiniz zaman bu çok da kolay olmuyor.
Ailem le çok yakın ilişkilerim var. Neredeyse her gün konuşuyorum. Telefonla veya görüntülü konuşmayla. Mutlular ve eminim benimle gurur duyuyorlardır.
Liverpool'dayken Chelsea'ye karşı oynadığımız maçta, şampiyonluğu kaybettiğimiz sezon, benim en kötü anımdı sanırım. Bizim için gerçekten çok iyi bir sezondu ve Liverpool taraftarlarına tekrar ligi kazanabileceğimize dair bir umut vermiştik. Ama Chelsea'ye karşı Anfield'de kazanamadık.
"Maç içinde ve dışında iki ayrı insanım. Sert oynamam gerekirse, sert oynarım, tekme atarım. Fenerbahçe'ye katkı sağlamak için buradayım. Bu kulüp benim kalbimde ve hep orada kalacak."
DİĞER HABERLER
-
Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de flaş bir gelişme yaşandı. Başkan Aziz Yıldırım'ın, forvet transferiyle ilgili olarak "Bu hafta içinde bitireceğiz" dediği isim ortaya çıktı. Sarı lacivertlilerin sürpriz bir yıldızla anlaşma noktasına geldiği öğrenildi. İşte o futbolcu ve transferin detayları... | Son dakika Fenerbahçe haberleri (FB spor haberi) -
Hücum hattına bir takviye yapmayı hedefleyen Fenerbahçe, gündemine Crystal Palace'ın yıldızı Ismaila Sarr'ı almıştı. İtalyan basını sarı-lacivertlilerin Senegalli yıldız ile anlaşmaya vardığını öne sürdü. İşte detaylar... (FB spor haberi) -
Fenerbahçe'nin uzun zamandır kadrosuna katmak istediği Rafael Leao hakkında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertli yönetimin 2. kez transfer görüşmeleri için Milano'ya gideceği ve İtalyan kulübüne son bir teklif daha yapacağı öne sürüldü. İşte detaylar... (FB spor haberi) -
Savunmaya bir alternatif arayan Fenerbahçe, Süper Lig'in parlayan genç futbolcusu için harekete geçti. Sarı-lacivertlilerin transferi takas formülü ile bitirmeyi planladığı öne sürüldü. İşte detaylar... (FB spor haberi)