Bayern Münih Erhan Önal'ı unutmadı! Taziye mesajı...
Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, Galatasaray ve Türk futbolunun efsane ismi Erhan Önal'ı unutmadı ve taziye mesajı yayımladı.
- Dünyadan Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 18.03.2021 09:17
Alman kulübünün internet sayfasından yayımlanan mesajda, Bayern Münih'in, eski futbolcusu Erhan Önal için yas tuttuğu belirtildi.
Önal'ın 7 yaşında Almanya'ya geldiği ve 1973'te TSV Münih Ost takımından Bayern Münih'e transfer olduğu anımsatılan mesajda, burada ilk Türk göçmen çocuğu olarak Bundesliga'da oynama başarısını gösterdiği kaydedildi.
Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ise Erhan Önal'ın takım içinde ve taraftarlar arasında çok sevildiğini aktararak, "Her zaman 'Ben Bavyeralı Türküm' derdi. Hızlı bir orta saha oyuncusu ve hepimizin gerçekten sevdiği çok neşeli, son derece cana yakın bir insandı. Onu özleyeceğiz ve her zaman hafızamızda saklayacağız." ifadesini kullandı.
Kulüp Başkanı Herbert Hainer de Önal'ın yakınlarıyla birlikte yas tuttuklarını belirterek, Önal'ın, Alman futbol tarihinin bir bölümünü yazdığını ve her zaman kulübün bir parçası olacağını vurguladı.
Erhan Önal, 18 kez Bayern Münih formasını giydi.
Bu kulübün yanı sıra Belçika'da Standard Liege formasını da giyen Önal, Türkiye'de ilk olarak 1982 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertli ekipte kısa süre forma giyen Önal, tekrar Belçika ekibine döndü.
1985'te Galatasaray'a transfer edilen Önal, sarı-kırmızılı takımda 7 sezon oynadı.
DİĞER HABERLER
-
A Milli Takım'ımızın da A Ligi Grup 1'de mücadele edeceği UEFA Uluslar Ligi'nde 24 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında oynanacak 39 karşılaşma ATV, A Spor, A Para, A Haber ve A2'den futbolseverlerle buluşacak. İşte oynanacak 39 maçın kanal ve yayın saatleri... -
İngiltere Premier Lig'in 4. haftasında Hull City, deplasmanda Chelsea ile 2-2 berabere kaldı. -
Almanya Bundesliga 3. hafta maçında Eintracht Frankfurt, milli yıldız Can Uzun'un 2 gol attığı mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. -
Suudi Arabistan ekibi Al Diriyah, Al Hilal'den Uruguaylı golcü futbolcu Darwin Nunez'i kiralık olarak renklerine bağladı.