Christian Gross Schalke 04'ün yeni teknik direktörü oldu
Kötü gidişat sonrası Manuel Baum ile yollarını ayıran Schalke 04'ün yeni teknik direktörü belli oldu. Alman temsilcisi sezon sonuna kadar Christian Gross ile anlaşmaya vardı.
- Dünyadan Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 27.12.2020 - 19:25
Milli oyuncu Ozan Kabak'ın da formasını giydiği Alman kulübünden yapılan açıklamada, Gross'la sezon sonuna kadar sözleşme imzalandığı duyuruldu.
66 yaşındaki İsviçreli teknik direktörün yardımcılıklarını Onur Cinel, Matthias Kreutzer ve Naldo'nun yapacağı, kaleci antrenörlüğünü de Simon Henzler'in üstleneceği belirtildi.
Schalke 04'ün üst yöneticisi (CEO) Jochen Schneider, hedeflerinin ligde kalmak olduğunu ifade ederek, "Christian Gross hem Almanya'da hem de İngiltere'de bu zor görevi başarılı bir şekilde yerine getirebileceğini kanıtladı." değerlendirmesinde bulundu.
1990'lı yılların sonunda İngiltere'de Tottenham Hotspur'u çalıştıran Gross, 1999-2009 yıllarında İsviçre'nin Basel ve 2009-2010 yıllarında da Bundesliga'da Stuttgart takımlarının başında bulunmuştu. Gross son olarak Suudi Arabistan'ın El Ahli takımında görev yapmıştı.
Bundesliga'nın geride kalan 13 haftasında henüz galibiyetle tanışamayan Schalke 04, 4 beraberlik ve 9 yenilgiyle 4 puan toplayıp, son sırada yer aldı.
DİĞER HABERLER
-
İngiltere Premier Lig'in 3. haftasında Manchester United, sahasında konuk ettiği Burnley'i 3-2 mağlup etti. -
Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Okhdood, son olarak Göztepe forması giyen Koray Günter ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. -
Son dakika spor haberi: İngiltere Premier Lig'in son şampiyonu Liverpool, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst'un Arne Slot'un yardımcılığına getirildiğini açıkladı. -
ABD Başkanı Donald Trump, 2026 FIFA Dünya Kupası kura çekiminin Washington'daki Kennedy Center'da gerçekleştirileceğini duyurdu.