TRANSFER HABERİ: Trabzonspor'a Orban müjdesi!
Trabzonspor’un kadrosuna istediği Gift Orban, Lyon'da idmana çıkmayı reddetti. Bu doğrultuda bordo mavililer, Fransız ekibinde gözden düşen Orban için devre arasında yeniden harekete geçebilir. İşte ayrıntılar... | Son dakika Trabzonspor haberleri (TS spor haberi)
- Trabzonspor Haberleri
- Yayın Tarihi: 15.10.2024 - 06:40
Trabzonspor yaz döneminde Gift Orban için girişim yapmıştı. Ancak Lyon, 12 milyon euro talep etmiş ve geri adım atmayınca bu transfer gerçekleşmemişti. Ancak Fransız ekibi bu kararı sonrası şok üstüne şok yaşıyor. Lyon Teknik Direktörü Pierre Sage, disiplinsiz davranışları nedeniyle Gift Orban ve Zaha'yı kadro dışı bıraktığını açıkladı. Fotomaç'ın Fransız spor gazetesi L'Equipe'ten derlediği habere göre, iki oyuncu da Rangers maçının ardından, az süre alan ve oynamayan futbolcular için düzenlenen antrenmana katılmayı reddetti. Bu davranışları sonrası Sage disiplini sağlamak amacıyla iki oyuncuyu kadro dışı bırakma kararı aldı.
KANAT-FORVETE UYGUN
İki futbolcunun takımdan ayrı çalışacağı belirtiliyor. Bu gelişmeler sonrası Trabzonspor'un devre arasında bu oyuncu için yeni teklif sunabileceği dile getiriliyor. Orban çift santrforun sağında ya da sağ kanat forvet olarak kullanılabilir. Fakat dikkat edilmesi gereken tek husus tek santrfor oynamaması gerektiği. Çünkü sırtı dönük oyun Orban'ın yumuşak karnı. Şenol Güneş'in istediği kanat forvet tanımına uyan bir isim. Trabzonspor'un rakibi kendi yarı sahasına hapsettiği anlarda teknik kapasitesi ve zarafetiyle kilit açabilecek bir isim. Genç futbolcu, geniş alanda hızıyla, dar alanlarda ise top hakimiyetiyle şov yapabilir.
DEĞERİ 15 MİLYON EURO
Güncel piyasa değeri 15 milyon euro olarak gösterilen Nijeryalı futbolcunun Lyon ile sözleşmesi 2028 yılına kadar devam ediyor. Lyon forması altında 19 maça çıkan Orban, 5 kez fileleri sarstı.
DİĞER HABERLER
-
Kadro planlamasında genç ve potansiyelli transferiyle fark yaratan Trabzonspor flaş bir ismi daha gündemine aldı. Bordo-mavili ekibin Hırvatistan'ın genç orta sahası için harekete geçmeye hazırlandığı iddia edildi. İşte detaylar... (TS spor haberi) -
Trabzonspor'da gözler 10. haftada oynanacak Eyüpspor maçına çevrildi. Bordo mavililerde Fatih Tekke, Eyüpspor maçından da 3 puanla ayrılıp Galatasaray derbisine sorunsuz gitmek istiyor. Bordo mavililerde, İstanbul ekibiyle oynanacak mücadele öncesi hazırlıklar tam gaz devam ediyor. -
Trabzonspor'un Nijeryalı yıldızı Paul Onuachu, Süper Lig'deki üstün performansı övgüleri topladı. Scorenigeria, 31 yaşındaki forveti 'Avrupa'nın en formda Nijeryalısı' olarak tanımladı. İşte detaylar... (TS spor haberi) -
Süper Lig'de sezona iyi başlayan Trabzonspor'un Ukraynalı yıldız stoperi Arseniy Batagov önemli açıklamalarda bulundu. Batagov, hakkında çıkan transfer iddiaları hakkında da konuştu. İşte o açıklamalar...