Trabzonspor için transfer fırsatı! Hocası takımda düşünmüyor
Sezona kötü bir başlangıç yapan Trabzonspor, milli aranın ardında yükselişe geçmek istiyor. Devre arası transfer döneminde de kadrosuna önemli takviyeler yapmayı planlayan bordo-mavililer, Lyon forması giyen Gift Orban ile ilgileniyor. Fransız ekibinden Fırtına'ya transfer için müjdeli haber geldi. İşte detaylar... | Trabzonspor haberleri
- Trabzonspor Haberleri
- Yayın Tarihi: 09.10.2024 06:40
Kadro mühendisliği konusunda sıkıntılar yaşayan Trabzonspor, devre arası için kolları erkenden sıvadı. Bordo-mavililer, Olympique Lyon'un 22 yaşındaki forveti Gift Orban'ı istemiş ama alamamıştı. Ama bu konuda sıcak gelişmeler yaşanabilir. Çünkü Njeryalı futbolcu, Lyon'da istenmiyor. Fotomaç'ın derlediği haberde Fransız ekibinin hocası Sage, genç futbolcuyu kadroya aldığı iki Avrupa maçında oynatmadı, 2 lig karşılaşmasında ise kadroya bile almadı. Bu yıl 3 maçta 186 dakika şans bulan 1.78 boyundaki yıldız, Strasbourg sınavında 2 gol attı, takımının 3 puan almasını sağladı. futbolcunun Lyon ile sözleşmesi 2028 yılına kadar devam ediyor. Lyon forması altında 17 maça çıkan Orban, 5 kez gol sevinci yaşadı.
205 SANİYEDE 3 GOL ATMIŞTI
Başakşehir ile Gent, UEFA Konferans Ligi son 16 turunda rövanş maçında karşılaşmıştı. Rövanş maçında Gift Orban, 205 saniye içinde Başakşehir ağlarına 3 gol atarak Türk taraftarın dikkatini çekti.
PİYASA DEĞERİ 15 MİLYON EURO
Güncel piyasa değeri 15 milyon euro olarak gösterilen Nijeryalı futbolcunun Lyon ile sözleşmesi 2028 yılına kadar devam ediyor. Lyon forması altında 17 maça çıkan Gift Orban, 5 kez gol sevinci yaşadı.
GÜNEŞ'İN ARADIĞI ADAM
Orban çift santrforun sağında ya da sağ kanat forvet olarak kullanılabilir. Fakat dikkat edilmesi gereken tek husus tek santrfor oynamaması gerektiği. Çünkü sırtı dönük oyun Orban'ın yumuşak karnı. Şenol Güneş'in istediği kanat forvet tanımına uyan bir isim. Trabzonspor'un rakibi kendi yarı sahasına hapsettiği anlarda teknik kapasitesi ve zarafetiyle kilit açabilecek bir isim Orban. Geniş alanda hızıyla, dar alanlarda ise top hakimiyetiyle şov yapar.
MÜTHİŞ PATLAMA ÖZELLİĞİ
Orban tam anlamıyla hız makinesi. 22 yaşındaki oyuncu için "Savunma oyuncularından kurtularak rakip kaleye atılmak için fırsat kovalayan, yıldırım hızında patlamaları olan bir futbolcu'' yorumu yapılıyor.
DİĞER HABERLER
-
Trabzonspor UEFA Konferans Ligi’nin 3. haftasında Papara Park’ta oynayacağı Freiburg maçının hazırlıklarına başladı. -
Euro Club Index, Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonunda şampiyon olması beklenen takımı ve tüm kulüplerin sezon sonunda ulaşacağı tahmini puanları açıkladı. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri (BJK FB GS TS spor haberi) -
Trabzonspor'un dünyaca ünlü yıldızı Mohamed Salah'ın, Gaziantep FK galibiyetini ardından paylaşım yaptı. İşte o paylaşım... -
Suwen Kadın Futbol Süper Ligi'nin 9. haftasında Trabzonspor, evinde Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı. İşte ayrıntılar.. | Son dakika spor haberleri