Bosingwa'dan hocasına övgü
Trabzonspor'un takım kaptanı Jose Bosingwa, teknik direktör Ersun Yanal'ın takımın başına gelmesiyle oynadıkları futboldan daha fazla zevk aldıklarını söyledi.
- Trabzonspor Haberleri
- Yayın Tarihi: 13.03.2015 00:00
- Güncelleme Tarihi: 13.03.2015 11:05
Gaziantepspor ile deplasmanda oynayacaklarını hatırlatan Bosingwa, "Takımımız için çok önemli bir müsabaka. Galip geldiğimiz takdirde hedeflerimiz doğrultusunda çok önemli bir adım atmış oluruz. Bu nedenle maçtaki amacımız güzel sonuçlu bir galibiyet olacak" dedi.
"Stoperde iyi hissediyorum"
Stoper olarak görev yapmanın kendisi için bir sorun teşkil etmediğini dile getiren deneyimli oyuncu, şöyle devam etti:
"Benim için en zor pozisyon takımın dışında kalmaktır. Bu nedenle saha içinde hangi mevkide oynadığımın hiçbir önemi yok. Stoper mevkisinde de kendimi gayet iyi hissediyorum. Önemli olan takımıma yardım edebilmek. Bunu iyi yaptığımı düşünüyorum. Netice itibarıyla hocam bana nerede görev verirse orada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Benim düşünce yapım bu."
Bosingwa, Trabzonspor kaptanı olarak sahaya çıkmanın kendisi için onur verici olduğunu vurgulayarak, "Trabzonspor çok büyük bir kulüp. Ben de böyle büyük bir kulübün kaptanı olduğum için büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Üstelik buradaki ikinci sezonumda bu göreve layık görülmem büyük bir mutluluk. Şu anda takımın ikinci kaptanıyım ve görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Böyle bir kulüpte bunu yaşamak benim için ayrı bir tecrübe" değerlendirmesinde bulundu.
"Ersun hocanın gelmesiyle bazı şeyler oturdu"
Trabzonspor'un ligin ikinci yarısının lideri olduğunu anlatan Bosingwa, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bundan önceki sezonda ve bundan önceki antrenörümüz zamanında takımda çok fazla değişiklikler oluyordu. Çok fazla yeni oyuncu vardı ve çok fazla sistem geliyordu. Bu değişiklikler fazla olunca doğal olarak sağlam bir yapı oluşmuyordu. Ersun hocanın gelmesiyle bazı şeyler yerine oturdu. En azından oynadığımız oyundan daha fazla zevk alıyoruz. Bunun yanında çok fazla değişen oyuncu yok. Bir de sezon başından bu yana belirli bir süre geçti. Bu süre içerisinde oyuncular birbirini tanıdı ve birbirine alıştı. Hocanın taktiğine ve sistemine uyum sağladıktan sonra başarı otomatik olarak geliyor. Bu nedenle ikinci yarıda böyle bir çıkış yakaladığımızı düşünüyorum."
Bosingwa, her zaman bir sonraki maça odaklandığını belirterek, "Her maç kendi içinde bir öneme sahip. Bu nedenle maç maç değerlendirmek gerekiyor. Bizim için önümüzdeki 11 maç arasındaki en önemli maç bir sonraki. Bu nedenle sezon sonunda kaçıncı olacağımızı hiç düşünmüyorum. Önemli olan önümüzdeki maçtır. Bu düşünce takım olarak bize katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
"Mehmet Ekici'nin performansı çok iyi"
Heyecan ve mutluluğu topun çizgiyi geçmesi sonrası yaşadığını dile getiren Portekizli oyuncu, "Takımda frikik kullanan çok iyi oyuncular var. Takıma önemli katkılar sağlıyorlar. İnşallah böyle devam eder. Bu konuda Mehmet Ekici'nin performansı çok iyi. Umarım böyle devam eder ve takıma katkı sağlar. Takım olma konusunda önemli aşamalar kaydettiğimizi düşünüyorum" dedi.
Evcimen bir insan olduğunu söyleyen Bosingwa, "Yaklaşık 1,5 yıldır Trabzon'dayım. Yoğun bir antrenman ve maç trafiğimiz var. Geri kalan zamanımı genelde evde geçiriyorum. Bu sadece Trabzon için geçerli bir durum değil, önceki takımlarımda da böyleydim" diyerek sözlerini tamamladı.
DİĞER HABERLER
-
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Gençlerbirliği’ni konuk ederken gözler yeni teknik direktör Hüseyin Çimşir’de olacak. Daha ofansif ve agresif bir oyun hedefleyen Çimşir, ilk 11’de yapacağı dokunuşlarla çıkış ararken, 156 gündür gol atamayan Paul Onuachu da suskunluğunu bozmak için sahaya çıkacak. İşte Hüseyin Çimşir'in Gençlerbirliği maçı muhtemel 11'i... -
Favori belirlendi! İşte Fırtına'nın hoca adayları -
Trabzonspor, transferin son gününde santrfor oyuncusu Ali Habeşoğlu'nu renklerine bağladığını resmen duyurdu. -
Teknik direktör Fatih Tekke'nin ayrılığı sonrası yeni bir çalıştırıcıyla henüz anlaşma sağlayamayan Trabzonspor'da yönetim, Avrupa'daki alternatif isimleri değerlendirirken aceleci davranmama kararı aldı. Bordo-mavililerde Marcelino ve Sergio Conceiçao ile yapılan ilk temaslardan olumlu bir ilerleme sağlanamadığı öğrenildi.