Ahmet Çakar'dan Galatasaray yorumu: Şampiyonluğu kaybetmesi mucizelere bağlı!
Trendyol Süper Lig'in 27. hafta erteleme maçında Göztepe'yi deplasmanda 3-1 mağlup eden Galatasaray, zirvedeki puan kaybını tekrar 4'e çıkardı. Bu karşılaşmanın ardından Ahmet Çakar, sarı-kırmızılılar ve şampiyonluk yarışı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
- Süper Lig Haberleri
- Yayın Tarihi: 09.04.2026 09:09
Trendyol Süper Lig 27. hafta maçında Göztepe ile Galatasaray, Gürsel Aksel Stadı'nda karşı karşıya geldi.
Cimbom, sahadan 3-1 galip ayrılarak şampiyonluk yolunda kritik bir virajı kayıpsız dönmeyi başardı.
Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri Barış Alper Yılmaz, İlkay Gündoğan ve Mario Lemina kaydetti. Göztepe'nin tek golüyse Juan'dan geldi.
Galatasaray bu sonuçla puanını 67'ye yükselterek en yakın takipçileri Fenerbahçe ve Trabzonspor ile arasındaki puan farkını 4'e çıkardı. Bu sezonk, 6. yenilgisini alan Göztepe ise 46 puanda kaldı.
Usta yazar Ahmet Çakar, Göztepe-Galatasaray maçını Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde değerlendirdi. İşte o yazı...
AHMET ÇAKAR - MUCİZE GEREK
Galatasaray dün gece işi büyük oranda bitirdi… Göztepe kağıt üzerinde korkulan bir deplasmandı ama ilk yarıya baktığımızda korku, tempo ve rekabet adına dağ fare doğurdu. İlk devre Galatasaray çok iyi oynadı. İki gol buldu, birkaç pozisyondan da yararlanamadı. İlk gol Barış'ın mükemmel kafasından geldi. Tam bir golcü kafası… Ardından da İlkay, ortalayayım derken top Göztepeli oyuncuya çarpıp yükselip kendi kalesine gol oldu.
İlk 45 dakikada Galatasaray güle oynaya 3 puanı aldı diyorduk ki ikinci yarıda her şey değişiverdi. Göztepe golü buldu ve ardından da dalga dalga gelmeye başladı. 2-1'den sonra kaçırdıkları bir pozisyon var ki inanılır gibi değil. Göztepeli forvet arka direkte tamamlasa sonuç çok farklı olurdu. İmdada Lemina'nın golü yetişti. Belki de her şeyi bitiren de o kafa golü oldu. Kornerden gelen topa, Lemina bomboş vurdu ve işi bitirdi.
Galatasaray'ın rotasyonlu kadrosu daha rahat oynuyor. Türkiye Kupası hariç haftada bir maç oynayacaklar. Puan farkı 4 ve çok az karşılaşma kaldı. Kağıt üzerinde hakem için zor maçtı ama pek öyle olmadı. Bir-iki faul ve kart hatasına rağmen Alper Akarsu için kötü bir yönetim sergiledi diyemem. Bilakis sakin ve objektifti.
Galatasaray'ın bundan sonraki deplasmanlarına baktığımızda belki Samsun maçı zor görünebilir ama en zor karşılaşmaları, içeride oynayacakları Fenerbahçe derbisi olacak. Zaten o maçlara Osimhen yetişmiş olur ve artık Galatasaray'ın bundan sonra şampiyonluğu kaybetmesi mucizelere bağlı.
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig'in 27. hafta erteleme maçında Galatasaray'ın Göztepe'yi 3-1'lik skorla mağlup etmesinin ardından yapay zeka şampiyonluk ihtimallerini güncelledi. İşte yapay zekanın; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a dair yeni tahminleri... -
Son dakika Galatasaray haberleri: Trendyol Süper Lig'in 27. hafta erteleme maçında Göztepe ile Galatasaray İzmir'de karşılaştı. Sarı-kırmızılılar maçtan 3-1'lik zaferle ayrılarak 3 puanın sahibi oldu. Fotomaç gazetesi yazarları, Göztepe-Galatasaray maçını dikkat çeken ifadelerle yorumladı. İşte o yazılar... (GS spor haberi) -
Trendyol Süper Lig'de kritik erteleme maçı! Çaykur Rizespor ile Samsunspor, 27. hafta mücadelesinde karşı karşıya geliyor. Samsunspor'un UEFA Konferans Ligi'ndeki Rayo Vallecano maçı nedeniyle ertelenen bu dev randevu, her iki takımın da sezon hedefleri açısından büyük önem taşıyor. 30 puanla 12. sırada yer alan Rizespor, son iki maçta aldığı yenilgilerin ardından çıkış arıyor. 36 puanla 7. sırada bulunan Samsunspor ise Avrupa kupalarına giden yolu açık tutmak için galibiyet peşinde. Peki Rizespor-Samsunspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda canlı yayınlanacak? Karadeniz derbisinin heyecanı, maç saati, yayın bilgileri ve muhtemel 11'ler haberimizde. -
Trendyol Süper Lig'de 2025/26 sezonunun sonuna yaklaşılırken, ligin üç büyük kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, gelecek sezonun kadro planlaması doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Üç kulübün transfer listesinde yer alan dört ismin, Juventus Teknik Direktörü Luciano Spalletti'nin de talep ettiği oyuncular arasında bulunması, transfer yarışını daha da kızıştıracak.