Hatayspor 1-2 Yeni Malatyaspor (MAÇ SONUCU - ÖZET)
Süper Lig'in 20. haftasında Yeni Malatyaspor, deplasmanda Atakaş Hatayspor'u Zeki Yavru ve Adem Büyük'ün (p) golleriyle 2-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.
- Süper Lig Haberleri
- Yayın Tarihi: 20.01.2021 16:02
- Güncelleme Tarihi: 20.01.2021 19:41
Süper Lig'in 20. haftasında Hatayspor ile Yeni Malatyaspor, Antakya Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Konuk takım, rakibini 53. dakikada Zeki Yavru ve 77. dakikada Adem Büyük'ün attığı gollerle 2-1 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı. Akdeniz temsilcisinin tek golüyse 87. dakikada Aaron Boupendza'dan geldi.
Yeni Malatyaspor bu sonuçla puanını 27'e yükselterek 9. sırada yer aldı. Bu sezonki 6. yenilgisini alan Hatayspor ise 31 puanla 5. sırada kaldı.
HATAYSPOR - YENİ MALATYASPOR İLK 11'LER
Hatayspor: Akın, Popov, Sackey, Pablo, Mesut, Ribeiro, Aabid, Boupendza, Traore, Akintola, Diouf
Yeni Malatyaspor: Ertaç, Hafez, Hadebe, Wallace, Chebake, Zeki, Youssuf, Acquah, Adem, Umut, Kubilay
MAÇTAN DAKİKALAR
3'üncü dakikada Hatayspor kalecisi Akın'ın pasında araya girerek, topu kapan Umut Bulut, ceza sahası içinde karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta gönderdi.
22'nci dakikada ev sahibi Hatayspor atak geliştirdi. Ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan Aaron Boupendza tarafından çekilen şut kaleyi bulmadı.
34'üncü dakikada atak geliştiren Yeni Malatyaspor'da kendi yarı alanında topu alan Kubilay Kanatsızkuş, ceza sahasına sokuldu. Kanatsızkuş, son çizgiye inmeden yaptığı vuruşta kaleci Akın Alkan, gole izin vermedi.
45+1'inci dakikada Yeni Malatyaspor'un Karım Hafes'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Hadebe kafayı vurdu, top kaleci Akın'da kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz sona erdi.
53'üncü dakikada, Adem Büyük'ü yerde kalması nedeniyle Yeni Malatyaspor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Zeki Yavru, barajın üzerinden yakın köşe attığı sert vuruşla, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0 – 1
64'üncü dakikada Yeni Malatyaspor'un sol kanattan gelişen atağında, Karim Hafes ortaladı. Kale alanı içinde bir anda bomboş kalan Umut Bulut, indirdiği topa dönerek vurdu, savunma mutlak gole izin vermedi.
70'inci dakikada gelişen atakta Umut Bulut'un indirdiği topu ceza alanı içinde Kubilay önüne almaya çalıştı. Bu sırada, Pablo Santos'un bir müdahalesi oldu. Malatya ekibi, elle oynama olduğu gerekçesiyle penaltı bekledi.
73'üncü dakikada VAR hakemi Volkan Bayarslan'ın tavsiyesi ile pozisyonu inceleyen Ramazan Keleş, Santos'un elle müdahalesi olduğu gerekçesiyle penaltı kararı verdi. Adem Büyük tarafından kullanılan penaltı, direğe takıldı daha sonra savunma tarafından uzaklaştırıldı.
75'inci dakikada Kaçan penaltıda kaleci Akın Alkan'ın çizgiye basmadığı gerekçesiyle VAR tarafından hakem Ramazan Keleş'e bir inceleme daha yapması tavsiyesinde bulunuldu. Pozisyonu inceleyen Keleş, penaltının tekrar kullanılması kararı verdi.
77'nci dakikada penaltı için tekrar topun başına geçen Adem Büyük, topu ağlarla buluşturdu: 0 - 2
87'nci dakikada Atakaş Hatayspor hızlı bir atak geliştirdi. İsabetli paslarla sağ kanattan ceza sahasına kadar giren Hatayspor'da Kamara'nın son çizgiden içeri çevirdiği topa sert ve düzgün bir vuruş yapan Boupendza, topu ağlarla buluşturdu: 1 - 2
90+2'nci dakikada Hatayspor'da Boupendza, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekti, kaleci Ertaç Özbir kurtardı.
Karşılaşmada başka gol olmadı ve maç 2-1'lik Yeni Malatyaspor üstünlüğü ile sona erdi.
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig'de 9 hafta oynanan maçların ardından tamamlandı. Euro Club Index de Galatasaray-Fenerbahçe, Beşiktaş-Başakşehir ve Çaykur Rizespor-Trabzonspor karşılaşmalarının ardından şampiyonluk oranlarını güncelledi. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri (BJK FB GS TS spor haberi) -
Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasının tamamlanmasının ardından PFDK sevklerini açıkladı. Buna göre, Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin ardından yaşadıkları kavgayla gündem olan Abdülkerim Bardakcı ve Archie Brown, PFDK'ya sevk edildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Fenerbahçe ve Galatasaray haberleri (FB GS spor haberi) -
Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi, saha içindeki gerginlik ve bitiş düdüğünün ardından yaşanan olaylarla gündeme geldi. Ezeli rakiplerin karşı karşıya geldiği mücadele, uluslararası basında da geniş yankı uyandırdı. İşte olaylı derbinin ardından yabancı basında atılan manşetler... -
Galatasaray, derbi sonrası yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin açıklamasına sert tepki gösterdi. Sarı-kırmızılılar, Kerem Aktürkoğlu, Archie Brown ve Mert Hakan Yandaş hakkında dikkat çeken ifadeler kullanırken taraftarlarına sağduyu çağrısında bulundu.