Aurelien Chedjou, Galatasaray'a 780 bin Euro borçlanabilir!
Galatasaray’ın stoperi Aurelien Chedjou’nun menajeri, yolları ayırmak için sarı kırmızılı kulüpten para istemeye hazırlanırken, Tuzlaspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle oyuncu kulübe borçlanabilir.
- Süper Lig Haberleri
- Yayın Tarihi: 02.01.2017 00:00
- Güncelleme Tarihi: 02.01.2017 10:24
BİRİNE 128, DİĞERİNE 260 BİN EURO
Oyunculara sezon başında imzalatılan disiplin talimatnamesi gereği, avukatlar Chedjou ile Yasin Öztekin'in gördüğü kırmızı kartların cezalarını hesapladı. Garanti ücretler, maç başı gelirler, primler ve stopaj vergi tutarları dahil edilerek yapılan hesaplama sonrasında ceza tutarları belli oldu. Chedjou'ya maç başı 260 bin Euro, Yasin'e ise maç başı 128 bin Euro'luk faturalar çıkarıldı.
YASİN'İN 6 KATI FATURA ÇIKTI
Şimdi Yasin, Tuzla maçında 2. sarı kartı görüp atıldığı ve muhtemelen 1 maç ceza alacağı için 128 bin Euro ceza ödeyecek. Ancak Chedjou'nun faturası, arkadaşının 6 katı olacak. Kamerunlu stoperin PFDK'dan en az 3 maçtan men cezası alacağı tahmin ediliyor.Bu durumda maç başı ceza miktarı olan 260 bin Euro, 3 ile çarpılıyor ve ortaya 780 bin Euro'luk fatura çıkıyor.
MENAJERİN PLANI SUYA DÜŞTÜ
Galatasaray'ın, Chedjou'yla pazarlık etmeden cezayı keseceği ifade edildi. Cimbom'un, "Yollarımızı ayıralım" teklifine, "Chedjou'ya teklifler var. Gitmesini istiyorsanız sezonun 2. yarısı için almamız gereken 1.1 milyon Euro'nun yarısını verin, geri kalanı da oyuncumu alacak kulüp öder" yanıtı veren oyuncunun menajerinin planları da suya düştü. Chedjou 3 maç ceza alırsa 780, 2 maç alırsa 520 bin Euro ile cezalandırılacak ve ödeme yapılmadan gönderilebilecek.
Hürriyet
DİĞER HABERLER
-
Trabzonspor'un Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği derbinin ardından usta yorumcu Ömer Üründül, mücadeleyi değerlendirdi. Üründül, karşılaşmaya ilişkin dikkat çeken tespitlerde bulundu. İşte deneyimli yazarın derbi yazısı... -
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Kasımpaşa, sahasında Samsunspor'u 4-1'lik skorla mağlup etti. -
Trendyol Süper Lig'in 8. hafta kapanış maçında Trabzonspor, Beşiktaş'ı Akyazı'da 2-0 yenerek galibiyete uzandı. Maçın ardından Sabah gazetesi yazarı Ahmet Çakar, Trabzonspor'un galibiyetini ve hakem Cihan Aydın'ın performansını yorumladı. -
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Sporting ve Barcelona karşısında aldığı mağlubiyetlerin ardından orta saha transferine yönelen Galatasaray'da flaş bir gelişme yaşandı. Lesley Ugochukwu'nun beklentileri karşılayamaması, Mario Lemina ve Gabriel Sara'nın formsuzluğu sonrası harekete geçen sarı-kırmızılıların, İtalya Serie A devi Juventus'un yıldızını ocak ayında gündemine aldığı öne sürüldü. İşte transferin detayları...