UEFA'dan Macaristan'ın İstiklal Marşı saygısızlığına ceza!
Puskas Arena'da oynanan UEFA Uluslar Ligi play-off rövanş mücadelesinde Macaristan tribünlerinin İstiklal Marşımıza yaptığı saygısızlığa UEFA'dan ceza geldi. İşte detaylar...
- Milli Takım Haberleri
- Yayın Tarihi: 20.05.2025 16:15
23 Mart'ta oynanan UEFA Uluslar Ligi play-off rövanş karşılaşmasında A Milli Futbol Takımımız, Macaristan'ı deplasmanda 3-0 mağlup etmiş ve ilk maçı da evinde 3-1 kazanan Ay-Yıldızlılar A Ligi'ne yükselmişti.
Puskas Arena'da oynanan rövanş karşılaşmasında İstiklal Marşının okunduğu sırada bazı Macar taraftarlar milli marşı ıslıklamıştı.
UEFA'dan yapılan açıklamada, milli marş sırasında ortaya çıkan sıkıntıdan dolayı Macaristan Futbol Federasyonu'na 10 bin euro para cezası verildi. Bunun dışında mücadele esnasında tribünlerde yaşanan ayrımcı davranışlar, sahaya madde atılması ve havai fişek yakılması gibi eylemler nedeniyle Macaristan'a toplamda 72 bin 500 Euro para cezası daha kesildi. Ayrıca tribün kapatma cezası da verildi.
Söz konusu tribün kapatma cezası 2 yıl ertelendi ve tekrarlanması durumunda yürürlüğe konulacağı bildirildi.
DİĞER HABERLER
-
A Millî Takımımızın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın'ın ekibinde görev alacak isimler belirlendi. -
A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın ve TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Yalçın için düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu. -
A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, kendisi için düzenlenen imza töreninde Berke Özer hakkında açıklama yaptı. -
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), teknik direktör Sergen Yalçın'ın A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü olduğunu resmen açıkladı.