Türkiye Galler ile liderlik mücadelesinde!
A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 4. maçında 19 Haziran Pazartesi günü Galler'i konuk edecek. İşte detaylar... | Son dakika spor haberleri
- Milli Takım Haberleri
- Yayın Tarihi: 18.06.2023 - 09:39
A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu dördüncü maçında yarın Galler'i konuk edecek.
Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda yapılacak maç, saat 21.45'te başlayacak. Müsabaka TRT 1'den naklen yayımlanacak.
Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan hakem Fabio Maresca yönetecek. Mücadelenin yardımcı hakemliklerini Daniele Bindoni ve Alberto Tegoni, dördüncü hakemliğini ise Luca Massimi üstlenecek.
Ay-yıldızlı ekipte sağ arka adalesinde sakatlığı bulunan Çağlar Söyüncü, aday kadrodan çıkarılmıştı.
Grubun diğer maçında ise aynı gün Ermenistan ile Letonya karşılaşacak. D Grubu'nun bir diğer takımı Hırvatistan ise dördüncü maç gününü de bay geçecek.
D Grubu'nda dördüncü maçlar öncesinde Türkiye 6 puanla lider durumda bulunuyor. Bir maçı eksik Hırvatistan ise 4 puanla ikinci sırada yer alıyor. Aynı puana sahip Galler ise averajla üçüncü sırada bulunuyor. Dördüncü sıradaki Ermenistan'ın 3, son sıradaki Letonya'nın ise puanı bulunmuyor.
EURO 2024'e katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, 16-21 Kasım 2023'te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. 10 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılma hakkı elde edecek.
ADAY KADRO
A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:
Kaleci: Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor).
Defans: Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Cenk Özkacar (Valencia), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Fenerbahçe), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe).
Orta saha-forvet: Hakan Çalhanoğlu (İnter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Salih Uçan (Beşiktaş), Cengiz Ünder (Marsilya), Kenan Karaman (Schalke 04), Arda Güler (Fenerbahçe), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Umut Bozok (Trabzonspor), Umut Nayir (Eyüpspor).
DİĞER HABERLER
-
A Milli Futbol Takımımız'ın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, kura çekimi sonrası açıklamalarda bulundu. -
FIFA 2026 Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Futbol Takımımız, play-off 1. turunda Romanya ve play-off 2. turunda Slovakya-Kosova maçının kazananı ile karşı karşıya gelecek. İşte detaylar... -
2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri play-off 1. turundaki rakibimiz Romanya'da teknik direktör Mircea Lucescu, kura çekiminin ardından dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte o ifadeler... -
FIFA 2026 Dünya Kupası'na katılım biletini play-off turunda arayacak olan A Milli Futbol Takımımız, çekilecek kura ile birlikte 1. turda eşleşeceği ülkeyi bekliyor. Bizim Çocuklar'ın muhtemel rakiplerine karşı daha önce oynadığı maçlarda aldığı galibiyet ve mağlubiyet sayısı dikkat çekiyor. İşte Milli Takım'ın muhtemel rakiplerine karşı karnesi.