Türkiye ile Letonya 9. kez rakip!
A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu üçüncü maçında 16 Haziran Cuma günü karşılaşacağı Letonya ile tarihinde 9. kez rakip olacak. İşte detaylar... | Son dakika spor haberleri
- Milli Takım Haberleri
- Yayın Tarihi: 15.06.2023 - 11:22
A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu üçüncü maçında yarın karşılaşacağı Letonya ile tarihinde 9. kez rakip olacak.
Milliler, Letonya ile yaptığı 6'sı resmi, 2'si özel 8 maçtan ikisini kazandı, beşinde berabere kaldı, birini de yitirdi.
Türkiye, Letonya karşısındaki 5 maçlık beraberlik serisini, 11 Ekim 2021'de Riga'da oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçını 2-1 kazanarak sona erdirmişti.
1924'TEKİ İLK MAÇI TÜRKİYE KAZANDI
İki ülke A milli takımları arasındaki ilk maç, 22 Haziran 1924'te Riga'da yapıldı. Özel maçı Türkiye 3-1 kazandı ve ay-yıldızlı ekibin gollerinin üçünü de Zeki Rıza Sporel attı.
2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off baraj maçlarında Letonya, 15 Kasım 2003 tarihinde Riga'da yapılan karşılaşmayı 1-0 kazandı. 19 Kasım 2003'te BJK İnönü Stadı'nda yapılan rövanş maçında 2-0 öne geçen Türkiye, üstünlüğünü koruyamadı ve kalesinde gördüğü 2 golle müsabaka 2-2 bitti. Eşleşmede kesin favori gösterilen Türkiye, final biletini sürpriz biçimde Letonya'ya kaptırdı.
Türkiye ile Letonya 28 Mayıs 2013'te Almanya'nın Duisburg kentinde özel maçta karşılaştı. 3-3 biten maçta Türkiye'nin gollerini Olcay Şahan, Selçuk İnan ve Veysel Sarı kaydetti.
2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 13 Ekim 2014'te Riga'da yapılan maç 1-1 sonuçlandı. Ay-yıldızlı ekibin golü Bilal Kısa'dan geldi. 3 Eylül 2015'te Konya'da oynanan grubun diğer maçı da 1-1 sona erdi.
Milli takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda 30 Mart 2021'de Letonya'yı İstanbul'da konuk ettiği maçta iki kez, iki farklı öne geçmesine rağmen sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Türkiye, 11 Ekim 2021'de Riga'da oynanan grubun diğer karşılaşmasını ise uzatma dakikalarında bulduğu golle kazandı. 1-0 geriye düşen ay-yıldızlı ekip, 76. dakikada Serdar Dursun'la beraberliği yakaladı. Milli takım 90+9. dakikada Burak Yılmaz'ın penaltıdan attığı golle galibiyete uzandı ve rakibi karşısındaki 5 maçlık beraberlik serisine son verdi.
DİĞER HABERLER
-
Türkiye Kadın A Milli Futbol Takımı, 2027 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Ligi 2. Grup maçları öncesi aday kadrosunu duyurdu. İşte detaylar... -
A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Galatasaray'ın Juventus ile karşılaşacağı Devler Ligi rövanş maçı öncesi İtalyan basınına dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Montella, mücadele haricinde Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz, Luciano Spalletti, Semih Kılıçsoy ve Türkiye Milli Takımı'ndaki geleceği hakkında da konuştu. İşte detaylar... | Son dakika spor haberleri -
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Tamamıyla mart ayına yüzde 100 hazır gelmemiz gerekiyor. Her koşulda en iyisini yapacak durumda olacağız. Rakibi de düşüneceğiz ama biz öncelikle kendimizi düşünmemiz gerekiyor. Maça en iyi şekilde hazırlanacağız. Biliyorsunuz tek maç serisi olarak gidecek maçlar. O yüzden ne olursa olsun elimizden geleni yaparak hedefimize emin adımlarla gitmek istiyoruz" dedi. -
Fatih Terim, 85 yaşında hayata gözlerini yuman, A Milli Takımımızın eski teknik direktörlerinden Sepp Piontek için bir mesaj paylaştı.