Türkiye 2-1 Çekya (MAÇ SONUCU-ÖZET) A Milli Takım Çekya'yı tek farkla geçti!
Hazırlık maçında, Türkiye A Milli Takımı Gaziantep'te Çekya ile kozlarını paylaştı. Milliler mücadeleyi Enes Ünal ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-1 kazandı.
- Milli Takım Haberleri
- Yayın Tarihi: 19.11.2022 21:53
- Güncelleme Tarihi: 20.11.2022 01:13
Türkiye A Milli Takımı, hazırlık maçında Gaziantep'te Çekya'yı ağırladı. Milliler mücadeleyi Enes Ünal ve Hakan Çalhanoğlu'nun kaydettikleri gollerle 2-1 kazandı.
Çekya'nın tek golü kaleci Doğan Alemdar'ın büyük hatası sonrası Vaclav Cerny'den geldi.
GENÇ FUTBOLCULAR İLK KEZ A MİLLİ TAKIM FORMASINI GİYDİ!
Bu maçta ilk 11'de başlayan Samet Akaydin ve Onur Bulut ile 68 dakikada oyuna giren genç futbolcu Arda Güler ve 60. dakikada oyuna dahil olan Tayyip Talha Sanuç ilk kez A Milli Takım formasını giydi.
Arda Güler, oyuna girdiği sırada taraftarlar, "Arda" tezahüratı yaparak ayakta alkışladı.
A MİLLİ FUTBOL TAKIMI ÇEKYA'YI 5. KEZ YENDİ
Türkiye, 4'ü resmi, 6'sı özel olmak üzere toplam 10 kez mücadele etti.
Çekya ile tarihinde 11. kez Gaziantep'te karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı, rakibini 2-1 yendi.
Son 2 maçta da Çekya'yı 2-0'lık skorlarla mağlup eden Türkiye, bu maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı.
Rakip filelere 15 gol gönderen A Milli Takım, kalesindeki 21 gole engel olamadı.
Ay yıldızlı ekip ayrıca, Çekoslavakya döneminde yaptığı 10 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Ay yıldızlılar, attığı 5 gole karşılık 24 gol yedi.
DİĞER HABERLER
-
UEFA Uluslar A Ligi Grup 1 üçüncü maçında Belçika'ya konuk olacak A Milli Takımımızda, yıldız futbolcu sakatlığı sebebiyle son antrenmana çıkmadı. İşte detaylar... -
UEFA Uluslar Ligi'nde Belçika ve İtalya deplasmanlarına konuk olacak A Milli Takımımızda 2 isim daha kadroya dahil edildi. İşte detaylar... -
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Uluslar Ligi'nde Belçika karşısında sahne alacağımız mücadele öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Haberimizden canlı olarak izleyin. -
Belçika maçı öncesi konuşan Arda Güler, Fransa ve İtalya karşılaşmalarında alınan mağlubiyetlerin ardından yarın sahada güçlü bir reaksiyon göstermek istediklerini söyledi.