Ve Rafael Leao Galatasaray'da! İşte sosyal medyadan yapılan paylaşım
Galatasaray, Portekizli yıldız Rafael Leao transferini resmen açıkladı.
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 28.08.2026 18:21
- Güncelleme Tarihi: 29.08.2026 16:33
Bu sezon ülkemizi Fenerbahçe ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Galatasaray'da son dakika gelişmeleri yaşanıyor.
Ezeli rakiplerine göre durgun bir transfer dönemi geçiren ve bu nedenle taraftarın tepkisine maruz kalan yönetim, transferde gaza bastı.
Sarı-kırmızılılar, ilk olarak Burnley forması giyen Fransız orta saha oyuncusu Lesley Ugochukwu'yu satın alma opsiyonuyla kiraladı.
İkinci transferini de orta sahaya yapan Aslan, Lokomotiv Moskova forması giyen Aleksey Batrakov'u renklerine bağladı.
Cimbom, 21 yaşındaki futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzaladı.
Batrakov hamlesi sonrası adı Ermedin Demirovic, Ismaila Sarr ve Pape Matar Sarr gibi isimlerle anılan Galatasaray, rotasını yeniden Rafael Leao'ya çevirdi.
Sarı-kırmızılıların Portekizli yıldız için Milan ile anlaşmaya vardığı iddia edilmişti.
Yönetimin ise 27 yaşındaki futbolcuyla 10 milyon Euro maaş + 2 milyon Euro bonus karşılığında anlaşmaya vardığı öne sürülmüştü.
Ancak daha sonra Aston Villa'nın araya girdiği yazılırken, Leao'nun da önceliğini Premier Lig'e vermesi sebebiyle İngiliz ekibine transfer olacağı yazılmıştı.
Geleceği yılan hikayesine dönen Rafael Leao'nun yeni adresi belli oldu.
Yıldız futbolcu, tercihini Galatasaray'dan yana kullandı.
Sarı-kırmızılılar, Portekizli yıldızın transferi için hem Milan hem de oyuncuyla anlaşma sağladı.
Sky DE muhabiri Florian Plettenberg de Leao'nun Galatasaray'a transfer olacağını yazdı.
Plettenberg, Galatasaray'ın Rafael Leao transferi için 43 milyon Euro bonservis ve 2 milyon Euro bonus ödeyeceğini belirtti.
CUMARTESİ GÜNÜ İSTANBUL'A GELECEK
Sarı-kırmızılıların yıldız futbolcu için cumartesi gününe uçuş planlaması yaptığı kaydedildi.
4 YILLIK SÖZLEŞME
İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio ise Rafael Leao'nun Galatasaray ile 2030 yılına kadar sözleşme imzalayacağını ve yıllık 10 milyon Euro + bonuslar şeklinde maaş alacağını açıkladı.
MAÇ SONRASI AYRILIĞI AÇIKLADI
Leao, Milan ile Venezia arasında oynanan karşılaşmanın ardından ayrılık açıklaması yaptı.
Takıma veda eden Portekizli yıldız şunları söyledi:
"Yarın (Cumartesi) ayrılıyorum. Milan'ı her zaman takip edeceğim. Milan'ı seviyorum ve bu sevgi asla bitmeyecek. Bazen zor bir karar vermeniz gereken anlar olur. Bu da onlardan biri."
"Bunca yılın ardından Milan'a en iyisini diliyorum. Kendimi kulübün tarihinin bir parçası olarak hissediyorum."
"Zor bir an. Yedi yılın ardından takım arkadşalarıma veda ettim. Onlar benim gelişmeme ve Milan'ı temsil etmenin ne anlama geldiğini anlamama yardımcı oldular ancak artık ayrılma zamanı geldi."
"Zor bir an. Yedi yılın ardından takım arkadşalarıma veda ettim. Onlar benim gelişmeme ve Milan'ı temsil etmenin ne anlama geldiğini anlamama yardımcı oldular ancak artık ayrılma zamanı geldi."
GÖZTEPE MAÇINI TRİBÜNDEN TAKİP EDECEK!
A Spor'da yer alana habere göre; yıldız ismin bugün 15.45 sularında İstanbul'da olması bekleniyor. Leao'nun Galatasaray'ın Göztepe ile evinde oynayacağı maçı tribünden takip edeceği de aktarıldı.
Havaalanında konuşan Rafael Leao, "Yeni bir macerayı, yeni bir ülkeyi hissetmekten çok mutluyum. Çok iyi iş çıkaran bir kulüp. Geçen yıl, nasıl gol atabileceklerini gösterdiler. Benim için çok önemli bir yarışma. Harika Avrupalı oyuncularla oynamak önemli, amaç güçlü oyunculara sahip bir takıma kalite katmak, ki bu en önemli şey." dedi.
GALATASARAY TRANSFERİ RESMEN AÇIKLADI
Galatasaray, Rafael Leao transferini bitirdiğini resmen açıkladı.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan duyuruda, "Profesyonel futbolcu Rafael Alexandre Da Conceição Leão transferi konusunda futbolcu ve kulübü AC Milan SPA ile resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.
GALATASARAY'DAN LEAO PAYLAŞIMI
Galatasaray, Rafael Leao transferini resmen açıklamasının ardından taraftarlara çağrıda bulundu. Sarı-kırmızılı kulübün yaptığı paylaşımda, "MUHTEŞEM GALATASARAY TARAFTARI, BÜYÜK KARŞILAMA İÇİN HAZIR MISINIZ? Transfer görüşmelerine başladığımız Rafael Leão'yu hep birlikte karşılıyoruz! Saat 15.45'te Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde buluşalım!" ifadeleri yer aldı.
GALATASARAY'DAN BİR PAYLAŞIM DAHA
Galatasaray, Rafael Leao'nun sözlerini paylaşarak şu notu düştü: Transfer görüşmelerine başladığımız Rafael Leão'dan, büyük Galatasaray taraftarına mesaj.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında sahasında Barcelona ile kozlarını paylaştı. Sarı kırmızılıların rakibi karşısında 34. dakikada bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle VAR'dan iptal edildi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. hafta maçında temsilcimiz Galatasaray, evinde Barcelona'ya mağlup oldu. İşte detaylar... -
UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında Galatasaray, sahasında Barcelona’yı ağırladı. Sarı-kırmızılılar, tribünlerde 'Özgür Filistin' ve 'İnsanlık Gazze’de vicdanını kaybetti' pankartları açarak Filistin’e destek verdi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında Galatasaray, evinde Barcelona’yı konuk etti. Sarı-kırmızılıların yıldız orta sahası Lucas Torreira, yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)