Galatasaray Yaser Asprilla transferini resmen açıkladı!
Galatasaray, Yaser Asprilla transferinin detaylarını resmi sosyal medya hesabından paylaştı.
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 25.01.2026 - 19:05
- Güncelleme Tarihi: 25.01.2026 - 20:11
Galatasaray, Yaser Asprilla transferinin detaylarını resmi sosyal medya hesabından açıkladı.
Sarı-kırmızılıların açıklaması şu şekilde:
"Profesyonel futbolcu Yáser Esneyder Asprilla Martínez ve kulübü Girona Futbol Club SAD ile oyuncunun 2025-2026 sezonunun kalan kısmı için bedelsiz geçici satın alma opsiyonlu transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Satın alma opsiyonu, şirketimizin tek taraflı ve yazılı talebine bağlı olup, bu talep olmaksızın herhangi bir yükümlülük doğmayacaktır. Futbolcuya 2025-2026 sezonu için net 1.200.000 euro garanti ücret ödenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
"SABIRSIZLANIYORUM"
Galatasaray'ın Girona'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı kanat oyuncusu Yaser Asprilla, sarı-kırmızılı kulübe transfer olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve 22 yaşındaki futbolcu, kulübün ABD merkezli video paylaşım platformu YouTube'a açıklamalarda bulundu.
Kolombiyalı futbolcunun sarı-kırmızılı formayla başarılı olacağına inandığını anlatan Dursun Özbek, "Yaser'e 'hoş geldin' diyorum. Galatasaray için önemli transfer. Galatasaray'a vereceği hizmetten ve katkıdan çok ümitliyim. Başarılar diliyorum. İnşallah sezon sonunda da şampiyonluğu beraber kutlarız. Galatasaray'da güzel bir performans sergileyecek. Sanchez de bizim çok önemli oyuncumuz, ağabeyi olarak ona yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.
Galatasaray'a transferinden dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Yaser Asprilla ise "Bu büyük kulübe gelmek beni gerçekten çok mutlu etti. Başkanımıza da bunu gerçekleştirdiği için teşekkür etmek istiyorum. Taraftarımızla buluşmak için sabırsızlanıyorum." diye konuştu.
Galatasaray'ın Kolombiyalı futbolcusu Davinson Sanchez ile yeniden oynayacak olmaktan heyecan duyduğunu belirten Asprilla, "Milli takımda da Sanchez ile hep beraberdik. Bana çok destek oldu. Onunla burada tekrar takım arkadaşı olacağım için çok büyük onur duyuyorum. Bana çok şeyde yardımcı olacağından ve destek olacağından, aynı zamanda birçok şey öğreteceğine eminim. Burada birçok büyük oyuncu var. Onlardan da çok şey öğreneceğim. Heyecanlıyım." değerlendirmesinde bulundu.
Sarı-kırmızılı kulübün tesislerinden övgüyle söz eden Asprilla, "Çok güzel bir tesis. Şimdiye kadar yaşadığımdan çok farklı burası, bayıldım. Arkadaşlarımdan daha önceden duymuştum. Kendi gözlerimle gördüğüm için mutluyum." diyerek konuşmasını tamamladı.
Öte yandan, Galatasaray'ın yeni transferi Yaser Asprilla, kulübün sponsor hastanesinde sağlık kontrolünden geçti.
ASPRILLA FORMAYI GİYDİ
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig takımlarından ikas Eyüpspor'un golcüsü Umut Bozok, A Spor'a özel açıklamalarda bulundu. 29 yaşındaki forvet verdiği röportajda Galatasaray ile yaşanan transfer sürecine dair flaş ifadeler kullandı. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
A Spor yorumcusu Onur Özkan, Takım Oyunu programında Galatasaray ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Özkan, "Galatasaray, Mauro Icardi ile devam etmeyi düşünmüyor, hatta Okan Hoca da devam etmek istemiyor." ifadelerini kullandı. İşte o sözler... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Galatasaray, eski Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Teknik Direktör Okan Buruk'u tehdit ettiği iddiasıyla ilgili sert bir açıklama yayınladı. İşte detaylar... -
Şampiyonlar Ligi'nde ilk 24 yolunda dev bir adım atan ve play-off'lara çok yakın olan Galatasaray'ın gelirleri de dikkat çekiyor. Avrupa'da futbol verileriyle alakalı yapılan araştırmada Şampiyonlar Ligi gelirleri ortaya sunuldu. İşte Sarı- kırmızılıların, bu sezon elde ettiği Şampiyonlar Ligi gelirleri...