Okan Buruk: Önemli bir takımı yendik!
Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 10’uncu haftasında sahasında Göztepe’yi 3-1 mağlup etti. Maçın ardından sarı kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. İşte o sözler... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 26.10.2025 19:43
- Güncelleme Tarihi: 26.10.2025 19:46
Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Galatasaray, evinde Göztepe'yi 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından sarı kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.
İŞTE O SÖZLER:
"Göztepe bu ligin en dinamik takımlarından biri. Göztepe maçları biraz zor geçiyor. 11'e 11'de bunu daha net gördük. Çok fazla uzun top, ikinci top, geçiş hücumu... Her taç atışı... Uzun taç atıyorlar. Duran topları, kaleci atışları uzun. Bazen maçın oynanmadığı yerler de oluyor. Ancak, onun yanında bunu çok iyi oynuyorlar. İkinci topu oynuyorlar. Önde rakip kaleye çabuk gidiyorlar. Maça önde baskıyla başladılar, bunu bekliyorduk. Efkan'ı da araya baskıya götürdüler. 1-0 geriye düştük. Devamında 1-1'i yakaladık. Oyuna daha net girdik. Rakibin 10 kişi kalması sonrası başka bir maç oldu. 10 kişiyle Fenerbahçe'ye karşı da iyi oynadılar, bunu da iyi oynuyorlar. Berabere kaldılar. Açtık, 2-1 ve 3-1 oldu. Kalecinin önemli kurtarışları vardı. Önemli bir takımı yendik. 3 gol yemişlerdi. Önemli bir galibiyet aldık. Bu galibiyeti bizle beraber olmayan Torreira ve babasına armağan ediyoruz. Babası bize hep uğurlu geliyor buraya geldiğinde."
"Rakip 10 kişi kalınca özellikle Jakobs'u daha yüksekte kullandık. Icardi'yi de forvet yaptık. Sara'yı da orta sahanın önüne attık. Yunus'u kanata aldık. Mauro ile birlikte daha çok üretmeye başladık. 3'lü savunma oynayan takımlara karşı 2'li forvet daha kolay oluyor. Rakip 10 kişi kalınca daha kolay oldu. Düşündüğümüz, uygulayacağımız şeylerden biri bu. Maç maç, rakibe göre yapıyoruz bunu."
"120 maçta 100 galibiyet oldu. Ben tabii ki teknik adam olarak başındayım ama aslolan Galatasaray. Bu Galatasaray'ın başarısı. Futbolcularla beraber önemli emek veriyoruz ama hayatımızda bizi hep destekleyen taraftarımız var. 100. galibiyeti onlara armağan ediyorum. Onlarla başarıyoruz. Başkanımız, yönetimimiz istediğimiz bir kadro kurdu. Kazanarak devam etmek istiyoruz. Daha nice 100 galibiyetler diyelim. Avrupa'da da iyi yoldayız. Çok odaklandık. En büyük pay oyuncularımızın. Benim 3.5 senem oldu. Başından beri olan tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum."
"Bu sene çok değişiklik yapmadık. Çok net emin olduğumuz oyuncuları aldık. Adaptasyon dönemlerini tamamlamaya başladık. Yükselen pozitif enerjiyi görüyoruz. En başta bunu yakalayamıyorsunuz ama günler geçtikçe, maçlar oynadıkça adaptasyon oluşuyor. Onlardan çok mutluyum. İyi bir ekip. Oynayan oynamayan üzülmeler, kırılmalar oluyor. Her teknik adam için zorluk. Hizmet ettiğimiz bir kurum var. Galatasaray'ın başarısı için her oyuncunun başlamayı, girmeyi, hiç oynamamayı kabul etmesi gerekiyor. Bu işimiz. Duygularımız var ama profesyonel bir hayat var. Bunu kabul etmek gerekiyor. Çok maç oynuyoruz. Tüm oyuncularıma şans vermek istiyorum. Bugün şans veremediklerim oldu, üzgünler. Uzun süre sonra Arda ve Ahmed oyuna girdi. Onları pozitif, oyuna giremeyenleri üzgün görüyorsunuz. Oyuncularıma, takım kaptanlarım da önemli... İçerideki birlikteliği tutuyorlar. Kazandıkça birliktelik artıyor."
DİĞER HABERLER
-
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026 Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nı kazanan Galatasaray Erkek Voleybol Takımı için tebrik mesajı yayımladı. | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Galatasaray'ın, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa'yı 3-1 yendiği maç sonrası İlkay Gündoğan'dan flaş bir tepki gelmişti. Tecrübeli orta saha, karşılaşmanın ardından stadyumdan ayrılırken basın mensuplarının yönelttiği "Barcelona maçına hazır mısın?" sorusuna, "Oynamıyorum ki, niye hazır olayım?" yanıtını vermişti. İlkay Gündoğan'ın bu sözlerine teknik direktör Okan Buruk'tan cevap geldi. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi) -
Galatasaray'ın deneyimli isimlerinden İlkay Gündoğan, hakkındaki transfer söylentileri hakkında İspanyol basınına açıklamalarda bulundu. 34 yaşındaki oyuncu, "Bu söylentiler doğru değil. Kış transfer döneminden sonra da burada olmak ve Galatasaray ile bir şampiyonluk daha kazanmak için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı. -
2026 Voleybol Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası'nı, Ziraat Bankkart'ı 3-1 mağlup eden Galatasaray Madeş Mobilya kazandı. Sarı-kırmızılı ekip bu sonuçla organizasyonda 2. kez mutlu sona ulaştı. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri