Okan Buruk'tan Fenerbahçeli yıldıza ve Barış Alper Yılmaz'a büyük övgü!
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, A Milli Takım'ın EURO 2024 çeyrek finalinde karşılaşacağı Hollanda maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Başarılı çalıştırıcı, Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz'a büyük övgüde bulundu. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 06.07.2024 - 21:58
- Güncelleme Tarihi: 07.07.2024 - 01:29
TRT Spor ekranlarında Inter'den eski takım arkadaşı Seedorf ile buluşan Buruk, dedi."Seedorf ile geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde bir aradaydık." Seedorf'un "Okan Buruk ile Inter'de güzel günlerimiz geçti." cevabını veren Buruk, "Seedorf'un evini hatırlıyorum.(Gülerek)" dedi. Seedorf ise "Bazı aile yemeklerimiz olmuştu beraber." sözlerini sarf etti.
Devamında Hollanda maçını değerlendiren Buruk, "Kaan saha içi, saha dışı önemli işler yapıyor. Kerem, Portekiz maçının en iyilerinden biriydi. Milli takımı desteklemek için buradayım, desteği hak ediyorlar. Bu kadar genç bir takımın çeyrek finali görmesi önemli bir şey, gelecek için önemli bir şey. İyi bir kadromuz var ve son maçtaki mücadele muhteşemdi. Önemli dakikalarda goller attık. Bugün yine mücadele gücümüzün yüksek olması önemli olacak. Kaan'ın arkada üçlüye dönmesi önemliydi. Rakibi orada şaşırttık diziliş olarak. Barış herhalde merkezde başlayacak ama Arda ile hep yer değiştiriyorlar. Kenan performansının çok altında kaldı, daha çok şey bekliyoruz ondan. Dinlenmiş bir Hakan var elimizde. İsim olarak çok önemli bir takım Hollanda. Akıllı bir maç oynamamız gerekiyor. Onları önemseyeceğiz ama korkmadan oynamamız lazım." dedi.
Barış Alper ve Ferdi'nin performansını değerlendiren Buruk, "Barış Alper ve Ferdi'nin performansı bütün dünyanın gözünün önünde. Sadece Galatasaray'ın değil, Fenerbahçe'nin oyuncularına da önemli teklifler gelebilir. Türk futbolu için önemli gelişmeler bunlar." sözlerini sarf etti.
Malen'e dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Buruk, "Ben ilk 11'de değişiklik olabilir diyordum Hollanda'da. Malen başlayabilir diyordum ama onun oynamaması bizim için daha iyi. Savunmada Ake orayı üçleyecektir, Dumfries hücuma katılacaktır. Bizim onlara ne kadar cevap vereceğimiz önemli. Geriye çekildikçe daha çok şans veriyoruz rakiplere. Daha önde oynayan bir Türk Milli Takımı daha iyi olacaktır. Gakpo'nun önemli bir rolü var." dedi.
Son olarak Merih Demiral'a verilen cezayı eleştiren Buruk, "Merih'e verilen akıl almaz bir ceza var. Samet dönüyor tabii ama tam Abdülkerim - Merih hattıyla savunma oturdu derken anlamsız bir ceza verildi Merih'e." ifadelerini kullandı.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray'a Yunus Akgün'den kötü haber geldi. Milli futbolcu, Trabzonspor maçında yaşadığı sakatlığın ardından bir süre sahalardan uzak kalacak. İşte Yunus'un dönüş tarihi... GS SPOR HABERLERİ -
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi zaferinin ardından Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Viktoria Plzen ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Konferans Ligi'ndeki bir diğer temsilcimiz Samsunspor ise sahasında Hamrun'u 3-0 mağlup ederek liderliğe yükseldi. Bu sonuçların ardından işte güncel ülke puanı sıralaması... -
Galatasaray'da Lookman gelişmesi yaşanıyor. Nijeryalı yıldız, son oynanan maçta teknik direktörü Juric adeta birbirine girdi. İtalyan basınında yer alan detaya göre ise Lookman'ın bu durumun ardından ayrılmak istediği yazıldı. İşte ayrıntılar... -
Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında pazar günü Kocaelispor deplasmanına konuk olacak Galatasaray, karşılaşmanın hazırlıklarına başladı.