Galatasaray 12 Aralık’ta 12.4 milyon Euro'luk maça çıkacak!
Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma şansını son haftaya taşıyan Galatasaray’ın 12 Aralık’ta Kopenhag’la yapacağı maça 12.4 milyon Euro'luk değere sahip. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 30.11.2023 - 12:06
- Güncelleme Tarihi: 30.11.2023 - 16:45
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını son haftaya taşıyan Galatasaray'ın 12 Aralık'ta Kopenhag'la yapacağı karşılaşma, 12,4 milyon Euro'luk değere sahip.
Sarı-kırmızlı ekip, adını bir üst tura yazdırabilmesi için rakibiyle deplasmanda yapacağı müsabakayı mutlak kazanmak zorunda.
Cim-bom, bu kritik müsabakada 3 puanı alırsa öncellikle 2,8 milyon Euro'luk galibiyet priminin sahibi olacak. Galatasaray ayrıca bu galibiyetle son 16 turu vizesi alacağı için 9,6 milyon Euro'yu da kasasına koyacak. Galatasaray'ın yenilgisi halinde 12,4 milyon Euro, Danimarka temsilcisine gidecek. Mücadelenin beraberlikle sonuçlanması durumunda ise sarı-kırmızılı ekip 0,93 milyon Euro'yla yetinecek.
KOPENHAG ZAFERİ GALATASARAY'IN KAZANCINI 43,6 MİLYON EURO'YA TAŞIYACAK
Galatasaray'ın, Kopenhag maçını kazanması durumunda bu sezonki UEFA geliri 43,6 milyon Euro'ya ulaşacak. Bu meblağın güncel döviz kuruyla karşılığı 1,26 milyar lira.
Bu bağlamda Galatasaray Danimarka'dan galibiyetle dönerse, kulübün geçen sezonki toplam gelirinin (1,96 milyar lira) yüzde 64'üne, bu sezon salt UEFA geliriyle uzanacak.
AN İTİBARIYLA TOPLAM KAZANÇ 31,2 MİLYON EURO
Galatasaray, "Devler Ligi"nde şu ana dek 31,2 milyon Euro gelir elde etti.
Sarı-kırmızılı ekip, 3 eleme turu sonunda gruplara kalmayı başararak, 15,64 milyon Euro'luk katılım payını kasasına koydu.
Katsayı gelirinde 7 takımı geride bırakarak 8 hisseyi elinde bulunduran Galatasaray, bu hisseler karşılığında 9 milyon 96 bin Euro kazandı.
Grup maçlarında aldığı 1 galibiyet ve 2 beraberlik karşılığında 4,66 milyon Euro'luk primin sahibi olan sarı-kırmızılı kulüp, beraberlik sonucu oluşturulan havuzdan da minimum 0,31 milyon Euro alacak.
Galatasaray ayrıca Şampiyonlar Ligi'nin market payından gelir hanesine yaklaşık 1,5 milyon Euro yazdıracak.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Amerikan-İtalyan oyuncu John Petrucelli ile 2025-2026 sezonuna kadar sözleşme imzaladı. -
Turkcell Süper Kupa finalinde Fenerbahçe'ye 2-0'lık skorla mağlup olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk maç sonu açıklamalarda bulundu. Buruk Fenerbahçe'yi tebrik etti. İşte detaylar... -
Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Dev derbide gülen taraf 2-0'lık skorla sarı lacivertliler oldu. Kanarya bu sonuçla kupayı müzesine götüren taraf oldu. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray ve Fenerbahçe haberleri (GS FB spor haberi) -
Son dakika Galatasaray haberleri: Ara transfer döneminde orta saha takviyesi için hamlelerini sıklaştıran Galatasaray'da PSG forması giyen Fabian Ruiz ismi ön plana çıkmıştı. İspanyol oyuncunun sözleşmesindeki ilginç madde, sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı. İşte detaylar...