Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu gerçekleri! Düşüşünün nedeni...
Trendyol Süper Lig'de liderliği Fenerbahçe'ye kaptıran Galatasaray'da, Kerem Aktürkoğlu'nda büyük düşüş dikkat çekiyor. Son 2 sezonda sarı-kırmızılılarda gol ve asist sayısında double-double yapan milli yıldız, son maçlarda ise kayıplara karıştı. 25 yaşındaki oyuncunun düşüşündeki gerçek ise ortaya çıktı. İşte detaylar... | (aspor.com.tr - Detay Haber / Mehmet Göksel TAŞOVA)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 13.11.2023 - 11:29
Galatasaray'da Süper Lig'in ilk haftalarında ve Şampiyonlar Ligi play-off'larında skor yükünü üstlenen Kerem Aktürkoğlu, son maçlarda ise etkisiz kaldı.
Ligde ilk 6 haftada 3 gol - 5 asistlik performans gösteren 25 yaşındaki oyuncu, sonrasında çıktığı 6 maçta ise skor katkısı yapamadı.
Milli yıldızın bu düşüşündeki neden ise ortaya çıktı. İşte detaylar...
MEVKİSİ DEĞİŞTİ, SKORU UNUTTU!
İlk 6 haftada sol kanat oynayan Kerem Aktürkoğlu, bu süreçte 3 gol, 5 asistlik performans gösterdi.
Wilfried Zaha'nın sakatlığını atlatmasının ardından 10 numara bölgesine geçen Kerem, burada zorluk yaşadı.
Milli yıldız forvet arkasında oynadığı 6 maçta ise gol veya asist katkısı yapamadı.
25 yaşındaki futbolcu geçen sene Mauro Icardi'yle uyumu dikkat çekerken; 38 maçta takımı adına 10 gol, 14 asistlik katkı sağlamıştı.
Kerem Aktürkoğlu'nun son 2 sezondaki istatistikleri:
2021-22: 52 maç 13 gol, 13 asist
2022-23: 38 maç 10 gol, 14 asist
KEREM AKTÜRKOĞLU KİMDİR?
Kerem Aktürkoğlu, 21 Ekim 1998'de Kocaeli'nde dünyaya geldi. Futbola Gölcükspor altyapısında başlayan Kerem, daha sonra Hisareyn'in altyapı akademisine kaydoldu.
1 yıl sonra Başakşehir'in altyapısına transfer olan Kerem, Bodrumspor'da kiralık olarak forma giydikten sonra 2018 yılında Karacabey Belediye'ye bedelsiz imza attı.
2019 yazında 24 Erzincanspor'a bedelsiz olarak transfer olan milli oyuncu, 2020 yazında yine bedelsiz bir şekilde Galatasaray'ın yolunu tuttu.
Sarı-kırmızılılarla 2026'ya kadar sözleşmesi bulunan 25 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri ise 17 milyon Euro...
DİĞER HABERLER
-
Kerem Aktürkoğlu’nun Galatasaray’dan Benfica’ya transferi sonrası gözyaşlarına boğulan Rüzgar Sevim (11) , bu kez de yıldız futbolcunun Fenerbahçe’ye imza atmasının ardından üzüldü. Rüzgar, “ Benfica’ya gitmeden önce Galatasaray ile ilgili şeyler yapmıştı. Ama Fenerbahçe’ye gittiğinde Galatasaraylıları üzdü, kırdı herkesi. Kerem abinin Fenerbahçe’ye gitmesini kabullenemiyorum ” dedi. -
Rekor bonservis bedeliyle Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olan Uğurcan Çakır'ın transferindeki bonus maddeleri ortaya çıktı. İşte Fırtına'nın elde edeceği ücret.... (GS & TS spor haberi) -
Galatasaray'ın yeni transferi İlkay Gündoğan, sağlık kontrollerinden geçti. -
Galatasaray Manchester City'den transfer ettiği İlkay Gündoğan'ın lisansını çıkarttı.