Son dakika spor haberleri: Bafetimbi Gomis Galatasaray'dan ayrılığının sebebini açıkladı!
Galatasaray'a 2017 yazında transfer olan Bafetimbi Gomis, sarı-kırmızılılarda şampiyonluk sevinci yaşarken aynı zamanda gol kralı da olmuştu. Fransız futbolcu 1 sezon oynadıktan sonra 6 milyon euro bonservis bedeliyle Al Hilal'in yolunu tuttu. 35 yaşındaki oyuncu, tercihini neden bu yönde kullandığını yıllar sonra açıkladı. İşte detaylar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 01.03.2021 17:56
Bir dönem Galatasaray'da da forma giyen ve oynadığı süre zarfı boyunca sarı kırmızılıların adeta sevgilisi olan Bafetimbi Gomis, ayrılık sürecini anlattı.
Fransız golcü, konuşmasında Al Hilal'e gitmesinin sebebinin maddi olduğunu ifade etti. Fotomaç'ın dış basından derlediği haber şu şekilde:
"Galatasaray ekonomik sıkıntılarla karşı karşıyaydı. Bir yabancı olmama rağmen gol rekoru ve şampiyonlukla tamamlanan özel bir sezon geçirmiş, hedefime ulaşmıştım.
Swensea'deki başarısız serüvenin ardından Fransa dışında ilk defa bir başarı elde etmiştim.
Al Hilal'den transfer teklifi geldiğinde 33 yaşındaydım. Belli bir yaşta ekonomik sebepler çok daha önemli hale geliyor.
Her zaman, başarılı bir kariyer için birkaç şeyin içinde olması gerektiğini söylemişimdir;
1 - Futbol, çünkü o önceliktir. 2 - Aile. İyi uyum sağlamanız gerekir. 3 - Mali kazanç. Al Hilal, üçünü de bir arada yaşamama izin verdi.
Avrupa'da sanılanın aksine çok büyük bir kulüp. Fransa'daki PSG gibiyiz, yenilmeyen bir takımız.
Asya Şampiyonlar Ligi'ni kazanmalarının üzerinden yirmi yıl geçmişti ve o kupayı kazanmak benim adıma heyecan vericiydi. Bugün baktığımda bu tercihin çok doğru olduğunu görebiliyorum."
DİĞER HABERLER
-
U19 PAF Ligi'nin 9. haftasında Galatasaray U19 sahasında Fenerbahçe U19'u ağırladı. Sarı-kırmızılı gençler mücadeleyi 3-1 kazandı. İşte maçın detayları... -
Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe, RAMS Park'taki derbide karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele öncesi hava durumunun nasıl olacağı büyük merak konusuydu. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray ve Fenerbahçe haberleri (GS FB spor haberi) -
Gençlerbirliği'nde sağ diz ön çapraz bağları kopan Dimitrios Goutas'ın sezonu kapattığı açıklandı. -
Trendyol Süper Lig'in 9. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Galatasaraylı oyuncuları taşıyan otobüs, kritik karşılaşma için RAMS Park'a geldi. İşte o görüntüler...