Galatasaray'dan kadın basketbol takımına transfer! Samantha Whitcomb...
Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, şutör guard Samantha Allison Whitcomb'u kadrosuna kattığını resmi internet sitesinden açıkladı. | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 01.03.2021 19:13
- Güncelleme Tarihi: 01.03.2021 19:22
Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, şutör guard Samantha Allison Whitcomb'u kadrosuna kattığını açıkladı.
Sarı-kırmızılı takımdan yapılan açıklama şu şekilde:
Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, ABD ve Avustralya çifte vatandaşı şutör guard Samantha Allison Whitcomb'u kadrosuna kattı.
20 Temmuz 1988 tarihinde ABD California Eyaleti'nin Ventura şehrinde doğan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Whitcomb, WNBA'de Seattle Storm formasıyla iki şampiyonluk yaşadı.
WNBA'de bir maçın ilk yarısında en fazla üçlük isabeti kaydetme rekoruna iki kez erişti (6).
Avustralya State Basketball League'de iki şampiyonluğu bulunan 32 yaşındaki oyuncu, bu ligde 3 kez büyük final MVP'si seçildi. Avustralya'da 3 defa en çok sayı atan oyuncu unvanını elde eden Sami Whitcomb, 4 defa da WSBL All-Star takımına seçildi.
2010 yılında Chigaho Sky ile kamp kontratı yapan Whitcomb, sezon başında serbest bırakıldı ve kariyerine Avrupa'da devam etti. Almanya'da ChemCats Chemnitz, Wolfenbuttel Wildcats, Avustralya'da Rockingham Flames, Perth Lynx ve Fransa'da Montpellier forması giydi.
1 Şubat 2017 tarihinde free agent olarak Seattle Storm ile sözleşme imzalayan basketbolcu, burada iki şampiyonluk yaşadı. 26 Mayıs 2017 tarihinde New York Liberty ile oynanan maçta 22 sayı ile kariyer rekorunu kırdı.
Samantha Whitcomb'a Galatasaray kariyerinde başarılar diliyoruz.
DİĞER HABERLER
-
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile karşılaşacak Stuttgart'ta teknik direktör Sebastian Hoeness, mücadele öncesi açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı ekibe ve taraftarına büyük saygı duyduklarını belirten Alman çalıştırıcı, cesur bir oyun sergileyeceklerini söyledi. -
Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacak Stuttgart'ta sol bek Maximilian Mittelstadt, mücadele öncesi açıklamalarda bulundu. RAMS Park'taki atmosferin kendilerini beklediğini bildiklerini belirten Alman futbolcu, sarı-kırmızılıların hücum gücüne dikkat çekerek Victor Osimhen'in tehlikesine vurgu yaptı. -
Sultanlar Ligi'nin 6. haftasında Galatasaray Daikin'in konuğu olan Fenerbahçe Medicana, maçtan 3-0 galip ayrıldı. -
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında 3 Kasım Salı günü evinde Stuttgart ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. İşte ayrıntılar... | Son dakika Galatasaray haberleri (GS spor haberi)