Bambaşka bir Diagne
Performansı eleştirilen 27 yaşındaki yıldız tüm hafta bu maça konsantre oldu. İdman sonrası adam geçme ve şut idmanlarıyla durmadan çalıştı
- Galatasaray Haberleri
- Yayın Tarihi: 04.05.2019 - 08:00
Galatasaray'ın forveti Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı formayla ligde 9 maçta 8 gol atmasına rağmen oyuna katkısı eleştiriliyor. Son olarak Atiker Konyaspor maçında da silik kalan 27 yaşındaki futbolcu Beşiktaş derbisini 'çıkış maçı' olarak görüyor. Senegalli futbolcu, Kartal ile oynanacak karşılaşma öncesi bir hayli hırslı. İnstagram'dan hafta boyunca kulübünü koruyan paylaşımlar yapan Diagne, antrenmanların da en istekli ismi olarak göze çarpıyor.
TERİM GÜVENİYOR
Sürekli faul almak için düşen, gollerini de genelde penaltıdan atan Mbaye Diagne eleştirilere cevabı yine sahada vermek istiyor. Bunun için de Beşiktaş derbisine özel idmanlarla hazırlanıyor. 27 yaşındaki oyuncu takımla antrenmanların ardından adam geçme ve şut çalışmaları yapıyor. Diagne'nin bu hırsı en çok teknik direktör Fatih Terim'i memnun ediyor. İmparator, Kostas Mitroglou'nun da sakatlık yaşadığı şu günlerde Diagne'nin performansına güveniyor.
ASLAN'DA 8 GOLÜ VAR
Mbaye Diagne'in Galatasaray'da 8 golü bulunuyor. Senegalli oyuncu, bunların 5'ini penaltıdan kaydetti. Akan oyunda 3 defa fileleri sarsabildi. Top almak için rakip defansı fazla yıpratamaması en çok eleştirildiği konu. Diagne hafta boyu bunlara çalıştı. Beşiktaş maçında kendini yeniden camiaya ispat edebilir.
UNUTULMAZ OLUR
Sarı-kırmızılıların eski futbolcusu Hasan Kabze, golcü Mbaye Diagne'nin performansını değerlendirdi. Kabze "Diagne daha beklenileni veremedi ama böyle derbiler çok özeldir. Bu tip maçlarda atılan goller sizi unutulmaz yapar. Tıpkı benim Beşiktaş'a attığım 2 gol gibi" ifadelerini kullandı. Eski yıldız, Diagne'nin önemli bir oyuncu olduğunu da söyledi.
TT STADI'NDA 9. MAÇ
Galatasaray, Beşiktaş'ı Türk Telekom Stadı'nda 9. kez ağırlayacak. Geride kalan maçlarda Cimbom 5 kez kazandı, siyah-beyazlılar 2 müsabakadan galip ayrıldı. 1 maç da beraberlikle sonuçlandı. Aslan, 12 gol attı. Beşiktaş bu 8 maçta 7 kez fileleri sarstı.
DİĞER HABERLER
-
Liderlik koltuğunu korumak ve bu sezonu da şampiyon olarak tamamlamak isteyen Galatasaray'da gözler Fenerbahçe derbisine çevrilmişken Dursun Özbek'ten sürpriz bir hamle geldi. Sarı-kırmızılıların başarılı başkanı, dev derbi öncesi kesenin ağzını açtı. İşte Cimbom'da oyunculara verilmesi kararlaştırılan galibiyet primi... | Son dakika GS spor haberleri -
Sakat ve cezalı oyuncularının eksikliğinde Fenerbahçe derbisi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, başta Osimhen olmak üzere yıldızlarını derbiye yetiştirmek için seferberlik ilan etti. Osimhen'in olmadığı maçlarda oldukça zorlanan sarı-kırmızılılar için Şampiyonlar Ligi'nde de yıldız golcüden mahrum kalma ihtimali doğdu. İşte detaylar... (GS spor haberi) -
Galatasaray MCT Technic Erkek Basketbol Takımı genel menajer Ömer Yalçınkaya ile yolların ayrıldığını duyurdu. İşte detaylar... -
Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında oynanacak dev maçta Galatasaray Chobani Stadyumu'nda Fenerbahçe'ye konuk olacak. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Mario Lemina ve Ismail Jakobs'un derbide oynayıp oynamayacağı merak konusu olmuştu. İşte yıldız isimlerin son durumları... (GS spor haberi)