Brezilya'ya Fas çelmesi! İşte maçın özeti
2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Brezilya ile Fas karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadele 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı. İşte ayrıntılar... | Son dakika spor haberleri
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 14.06.2026 03:05
- Güncelleme Tarihi: 14.06.2026 04:37
2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Brezilya ile Fas 1-1 berabere kaldı.
Dünya Kupası finaline de ev sahipliği yapacak olan ABD'deki New York New Jersey Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 5 kez Dünya Kupası kaldıran Brezilya ile turnuva tarihinde yarı final gören ilk Afrika ve Arap ülkesi olan Fas karşı karşıya geldi.
Brezilya'da yıldız futbolcu Neymar, sakatlık nedeniyle karşılaşmada forma giyemedi.
Karşılaşmayı 80 bin 663 taraftarın izlendiği duyurulurken stadın tamamının dolduğu gözlemlendi.
Fas, maça etkili başlarken 8. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Hakimi, uzak köşeye yerden yaptığı vuruşta top az farkla yandan auta çıktı.
Etkili oyununu sürdüren Fas'ta maçın 21. dakikasında Diaz'ın ara pasıyla savunma arkasına sarkan Saibari, topun dibine girerek aşırtma vuruş yaptı ve kalesinden açılan Alisson'u aşan meşin yuvarlağı ağlarla buluştu.
Afrika temsilcisi, maçın ilk 30 dakikasında turnuvanın favorilerinden Brezilya'ya etkili hücum yapma fırsatı tanımadı.
Fas, ilk golün ardından ikinci golü de kovalasa da Brezilya ilk etkili atağında golü buldu ve maçta 1-1 eşitliği sağladı. Vinicius, 32. dakikada beraberliği sağlayan golü kaydetti.
Maçın ilk yarısı da 1-1 sona ererken karşılaşmanın ikinci yarısı ise daha çok orta sahada geçti ve iki taraf da gol yollarında etkili olamadı.
Karşılaşmanın 82. dakikasında Brezilya atağında Cunha'dan seken top dışarıya gittikten sonra hakem korner kararı verse de VAR uyarısıyla korner kararı kale vuruşuna dönüştü.
Fas'ın, 10 dakikalık uzatma gösterilen maçın son etkili atağında, 90+9'da Aynaoui'nin şutunu kaleci Alisson çıkardı.
Maçta başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.
Öte yandan, her fırsatta Filistin'e desteğini gösteren Faslı taraftarlar, kale arkası tribünlerinde Filistin bayrağı açtı.
İŞTE MAÇIN GOLLERİ:
DİĞER HABERLER
-
Corendon Alanyaspor'da yeni sezon öncesi kadro yapılanması sürüyor. Turuncu-yeşilli ekip, forvet oyuncusu Güven Yalçın'ın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. -
NEC Nijmegen, Dusan Tadic ile iki yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. -
Aslan'dan çifte transfer hamlesi! -
Galatasaray'ın transferi için 30 milyon euro'yu gözden çıkardığı ancak kulübünün yüksek bonservis beklentisi nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldığı yıldız orta saha, bu kez İngiltere Premier Lig'e imza atmaya hazırlanıyor. İspanyol ekibinin daha önce reddettiği teklifin altında bir bedelle İngiliz kulübüyle anlaşma aşamasına geldiği öne sürüldü. İşte ayrıntılar...