İtalyan taraftarlar İsrail ulusal marşını protesto etti
İtalyan taraftarlar, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçında sahaya sırtlarını dönerek İsrail ulusal marşını protesto etti.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 09.09.2025 10:49
Güvenlik gerekçeleri sebebiyle Macaristan'ın Debrecen kentindeki Nagyerdei Stadı'nda oynanan I Grubu 5. hafta mücadelesinde İsrail ile İtalya karşılaştı.
Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'i protesto eden İtalyan taraftarlar, karşılaşma öncesi İsrail ulusal marşı sırasında sahaya sırtlarını döndü.
Filistin'de yaşananlara kayıtsız kalmayan İtalyan taraftarlar, ayrıca tribünde "Dur" yazılı pankartlar açtı.
Karşılaşmayı 5-4 kazanan İtalya, grupta İsrail'in önünde ikinci sıraya yükseldi.
İtalyan taraftarlar, daha önce Eylül 2024'te Macaristan'da oynanan UEFA Uluslar Ligi maçında İsrail'i aynı şekilde protesto etmişti.
Ayrıca İtalyan futbol antrenörleri, İsrail'in uluslararası müsabakalardan men edilmesi talebinde bulunmuştu.
Elemelerde aynı grupta yer alan Norveç'in iç sahada İsrail ile oynayacağı müsabakanın bilet gelirinin de Gazze'ye bağışlanacağı açıklanmıştı.
DİĞER HABERLER
-
İtalya Serie A takımlarından Roma, Paulo Dybala'nın sözleşmesinin 2027'ye kadar uzatıldığını açıkladı. -
F.Bahçe'ye bir dünya yıldızı daha! -
Manchester United, Aston Villa'dan Belçikalı orta saha oyuncusu Youri Tielemans ile 2031 yılına kadar sözleşme imzaladı. -
2026 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin, geriye düştüğü maçta İngiltere'yi son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Tangocular, şampiyonluk mücadelesinde İspanya ile karşı karşıya gelecek.