UEFA'dan Sırbistan ve Karadağ'a ceza!
UEFA, EURO 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Karadağ'a karşı evinde oynadığı maçtaki olaylar nedeniyle Sırbistan'a bir maç seyircisiz oynama cezası verdi. Öte yandan Karadağ taraftarlarının aynı maçta ırkçı davranışları, stadyuma zarar verme ve nesne fırlatmaları nedeniyle de Karadağ Futbol Federasyonunun bir sonraki UEFA müsabakası için deplasman taraftarlarına bilet satmasının yasaklanması yönünde karar alındığı vurgulandı.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 03.11.2023 - 12:43
UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde Karadağ'a karşı evinde oynadığı maçtaki olaylar nedeniyle Sırbistan'a bir maç seyircisiz oynama cezası verdi.
UEFA'dan yapılan açıklamada, EURO 2024 Elemeleri'nde Sırbistan'ın 17 Ekim'de Karadağ'ı konuk ettiği maçta stadyumda yaşanan "ırkçı davranışlar" ve çeşitli saha olayları nedeniyle ev sahibi ekibe bir maç seyircisiz oynama cezası ile toplamda 89 bin 250 Euro para cezası verildiği belirtildi.
Karara göre; Sırbistan, 19 Kasım'da Bulgaristan'ı konuk edeceği Euro 2024 eleme maçını taraftarsız oynayacak.
Karadağ taraftarlarının aynı maçta ırkçı davranışları, stadyuma zarar verme ve nesne fırlatmaları nedeniyle de Karadağ Futbol Federasyonunun bir sonraki UEFA müsabakası için deplasman taraftarlarına bilet satmasının yasaklanması yönünde karar alındığı vurgulandı.
UEFA, ayrıca Karadağ'a 20 bin Euro para cezası verdi.
DİĞER HABERLER
-
Gazze'de soykırım gerçekleştiren katil İsrail'in futbol müsabakalarından men edilmesi için çığ gibi büyüyen tepkiler sonrası UEFA, İsrail Milli Takımı ve kulüp takımlarını men etme yönünde oylama gerçekleştirecek. Ancak, FIFA'nın skandal bir karar almaya hazırlandığı öne sürüldü. İşte detaylar... -
Real Madrid'in Kazak ekibi Kairat'ı 5-0 mağlup ettiği maçın ardından Xabi Alonso'dan Arda Güler açıklaması geldi. İşte Alonso'nun sözleri... -
Bu sezon İtalya Serie A ve Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla adından söz ettiren milli futbolcumuz Kenan Yıldız'a bir talip daha çıktı. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın Kenan'ı transfer etmek için Juventus ile temasa geçtiği iddia edildi. İşte detaylar... -
İspanya 1. Futbol Ligi (LaLiga), Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler'i eylül ayının en iyi 23 yaş altı oyuncusu seçti.