MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu: Operasyon ya da temizlik...
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, flaş açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, hakemlerin görevden alınması kararıyla ilgili "Çok fazla söylemler oldu ama bu karar, operasyon veya temizlik kelimeleriyle değerlendirilmemeli, böyle bir durum yok." ifadelerini kullandı. İşte o çarpıcı röportajdan öne çıkanlar...
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 10.03.2022 - 12:19
- Güncelleme Tarihi: 10.03.2022 - 14:14
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, hakem klasmanlarının yeniden belirlenmesi kararında hiçbir dış faktörün belirleyici olmadığını söyledi.
Gündoğdu, Süper Lig ile TFF 1. Lig'de hakem klasmanlarının yeniden belirlenmesi ve kalan haftalarda Cüneyt Çakır ile Fırat Aydınus'un da aralarında bulunduğu çok sayıda tecrübeli hakeme görev verilmeyeceğinin açıklanmasının ardından oluşan tartışmalarla ilgili beIN Sports'ta değerlendirmelerde bulundu.
Türk hakemliği için çok zor bir karar aldıklarını vurgulayan Ferhat Gündoğdu, "31 hakem ve gözlemci için bir liste hazırladım. Tamamen ben sorumluyum. Kimseden talep gelmedi. Kulüpler ve TFF Başkanı kimse dahil olmadı. Bu tamamen benim ve kurulumun hazırladığı listedir. TFF yönetimine sunuldu ve kabul edildi. Kimse için kolay bir karar değil. Çok zor ve duygusal bir karar. Taşın altına gövdemizi soktuk. Nihat Özdemir ve yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
MHK Başkanı Gündoğdu, verdikleri karara hakemlerin tepki göstermesi halinde sergileyecekleri tutumla ilgili, "Türkiye Cumhuriyeti'nde kurumlar devleti temsil eder. Başkalarının kararlarına destek olmak tercih olabilir. Saygı duymam. İstifa edebilirler. Belli süre görev almak istemeyebilirler. Bizim 8 bin 828 insan kaynağımız var. Bunun 6 bin 719'u hakem, gerisi de gözlemci. Aşağıda bekleyen çok genç arkadaşımız var. Alttan gelen jenerasyonun parlak olduğunu kesinlikle söylüyorum. İddialıyım. Bütün arkadaşlarımız aynı değere sahip." diye konuştu.
"EDİNDİĞİMİZ MİSYON, HATA GÖRÜYORSAK İCRAATA GEÇMEKTİ"
Hakem klasmanlarının yeniden belirlenmesi kararının uzun bir hazırlık süreci sonucunda alındığına vurgu yapan Ferhat Gündoğdu, şu görüşleri paylaştı:
"Edindiğimiz misyon, eğer bir hata ve eksiklik görüyorsak icraata geçmekti. Mutfaktan geliyorum. Çok değerli hocalarım alt liglerde hakem ve gözlemci olarak bana görev verdi. Anadolu'da çok tecrübe edindim. Yönetimsel sorunları gördüm. Araştırdım ve dinledim. Bir operasyon ve ihtilalle yola çıkılmaz. Aksaklığa dokunmak misyonumuz da var. Henüz Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'la konuşmadım. Bazı hakemlerden beni arayanlar oldu. Bir açıklama yapacağımı ve daha sonra kendileriyle bireysel görüşeceğimi söyledim."
"BİZE VE HAKEMLERİMİZE GÜVENİN"
Türk futbol kamuoyuna, kendilerine ve genç hakemlere güvenmesi çağrısında bulunan Gündoğdu, "Kalan haftalar için kamuoyu endişelenmesin. Bize ve hakemlerimize güvenin. Hatayı bütün arkadaşlarımız yapıyor. İnsani hatalar yine olacak. Bunu minimize etmek için çalışıyoruz. Anlayış bekliyoruz. Etaplarımızı zaten bu arkadaşlarımızla döndürüyorduk. Dördüncü hakemleri, alt liglerden görevlendiriyoruz. Daha fazla kadın hakemi aktif olarak göreceksiniz. Kadromuzu çeşitlendireceğiz. Hakemlerin herhangi bir olumsuzluk yaşayacaklarını düşünmüyorum. Onlara güveniyorum." ifadelerini kullandı.
"HAKEMLER, PERFORMANSA DAYALI PRİM ALACAKLAR"
Yarı profesyonel hakemlik sisteminin TFF Merkez Hakem Kurulunun yapısına daha uygun olduğunun altını çizen Ferhat Gündoğdu, "Profesyonel hakemlik dünyada çok denendi. Çok gelişmiş ülkeler bile bunu uygulamakta zorlandı. Yarı profesyonel hakemlik bize daha uygun. Buna taraftarım. Herkese aynı şartların sağlanmasına çok taraftar değilim. Yeni sözleşmelerde şöyle bir şart getireceğiz. Hakemler standart maaş alacaklar ama performansa dayalı prim alacaklar. Bu rekabeti arttırır." şeklinde görüş belirtti.
Ferhat Gündoğdu, Spor Toto Süper Lig'deki puan durumunun aldıkları bu kararda doğrudan etken olmadığını belirtti. Gündoğdu, Türkiye'de yabancı hakemlerin görev almasına ise karşı olduğunu kaydetti.
DİĞER HABERLER
-
Ligue 1’de 11. hafta heyecanı, düşme hattını yakından ilgilendiren kritik bir karşılaşmayı sahneye çıkarıyor. Nantes, taraftarı önünde Metz’i ağırlamaya hazırlanıyor. Sezona istediği başlangıcı yapamayan ve şu ana kadar topladığı 9 puanla alt sıralarda yer alan sarı-yeşilliler, bu mücadelede galibiyet alarak hem moral bulmak hem de yükseliş ateşini yakmak istiyor. Konuk ekip Metz için de durum farklı değil. 7 puanla küme hattının hemen yakınlarında yer alan kırmızı-siyahlılar, deplasmanda oynanacak bu zorlu 90 dakikada kayıp yaşamadan dönmenin planlarını yapıyor. Peki, Nantes-Metz maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda canlı yayınlanacak? -
Ligue 1’de 11. hafta, futbolseverleri ekrana kilitleyecek bir maça sahne oluyor. Lille, bu kez Angers’i konuk edecek. Geçtiğimiz hafta aldığı yenilgiyle yedinci sıraya gerileyen Lille, ev sahibi avantajını da kullanarak yeniden çıkışa geçmek istiyor. Taraftarının desteğini arkasına alacak olan kırmızı-mavililerde gözler, milli kaleci Berke Özer’in sahada olup olmayacağına çevrilmiş durumda. Angers cephesi ise tamamen puan odaklı bir hazırlık gerçekleştiriyor. 10 puanla 13. sırada yer alan siyah-beyazlı ekip, güçlü rakibi karşısında savunma güvenliğinden taviz vermeden sürpriz bir sonuca imza atmanın peşinde. Peki, Lille-Angers maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda canlı yayınlanacak? -
La Liga’da 11. haftanın dikkat çeken mücadelelerinden biri, Real Betis ile Mallorca arasında oynanacak. İki haftadır galibiyet sevinci yaşayamayan Real Betis, bu kez ev sahibi avantajını kullanarak kötü gidişata dur demek peşinde. Yeşil-beyazlı takım, taraftarının coşkusuyla sahaya çıkacak ve üç puanı alarak moral depolamak istiyor. Mallorca ise Sevilla deplasmanının zorlu atmosferine rağmen puan hedefiyle yola çıkıyor. Kırmızı-siyahlılar, sahadan eli boş dönmemek için büyük bir mücadele ortaya koymaya hazırlanıyor. Peki, Real Betis-Mallorca maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda canlı yayınlanacak? -
La Liga’nın 11. haftasında futbolseverleri nefes kesici bir karşılaşma bekliyor. Şampiyonluk yarışında hata lüksü olmayan Barcelona, Elche ile kozlarını paylaşacak. Real Madrid’in yoluna kayıpsız devam ettiği haftada sahadan mutlaka galibiyetle ayrılmayı hedefleyen Katalan devi, taraftarı önünde sergileyeceği oyunla gücünü bir kez daha kanıtlamak istiyor. Teknik direktör Hansi Flick önderliğindeBarça’da en çok konuşulan konu, maç öncesinde açıklanacak ilk 11 olacak. Mücadeleye konuk olacak Elche ise güçlü rakibine karşı tüm planlarını sürpriz bir sonuç üzerine kurmuş durumda. Peki, Barcelona-Elche maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda canlı yayınlanacak?