Devre arası hakem semineri başladı
Süper Lig hakem ve yardımcı hakemlerinin katıldığı 2016-2017 Sezonu Devre Arası Hakem Semineri başladı.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 07.01.2017 - 22:29
Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın Belek ilçesinde gerçekleştirilen seminerin ilk gününde Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu ve TFF Hakem Danışmanı Roberto Rosetti katılımcı hakemlere açılış konuşması yaptı ve etkinliğin hedeflerini videolar eşliğinde anlattı.
MHK tarafından düzenlenen seminerde sezonun ilk yarı değerlendirmelerinin yanı sıra çeşitli saha çalışmaları yapılacak.
TFF Hakem Danışmanı Roberto Rosetti, FIFA ve UEFA Fitness Danışmanı Profesör Werner Helsen, UEFA Yardımcı Hakem Eğitmeni Leif Lindberg ve UEFA Türkiye Hakem Konvansiyon Sorumlusu Jorn West Larsen de hakem ve yardımcı hakemlere çeşitli konularda bilgilendirme yapacak.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de katılımcılara bir sunum yapacağı seminerde, 2014 Dünya Kupası final maçını yöneten İtalyan hakem Nicola Rizzoli de deneyimlerini aktaracak.
Seminerde ayrıca, 11 Ocak Çarşamba günü Video Yardımcı Hakem (VAR) sunumu gerçekleştirilecek. Sistemde kullanılacak ekipmanları temin etme ve eğitim çalışmaları ise ligin ikinci yarısında başlatılacak.
Devre Arası Hakem Semineri, 11 Ocak Çarşamba günü FIFA kokart töreni ile tamamlanacak.
DİĞER HABERLER
-
2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Litvanya ile Polonya karşı karşıya geldi. Litvanya ev sahipliğinde oynanan mücadeleden konuk ekip Polonya 2-0'lık skorla galip ayrıldı. İşte detaylar... -
Dünya Kupası Elemeleri L Grubu'nda Faroe Adaları ile Çekya karşı karşıya geldi. Faroe Adaları ev sahipliği yaptığı mücadeleden 2-1'lik skorla galip ayrıldı. İşte detaylar... -
Danimarka, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri C Grubu’nda Yunanistan’ı 3-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Ev sahibi ekip ilk yarıda bulduğu gollerle maçı erken kopardı. Bu galibiyetle Danimarka puanını 10’a çıkararak averajla zirvede yer aldı. -
Dünya Kupası Avrupa Elemeleri H Grubu'nda Romanya ile Avusturya karşı karşıya geldi. Romanya kendi sahasında oynadığı mücadeleden 1-0'lık skorla galip ayrıldı. İşte detaylar...