"Rıdvan, maçın kaybedildiğini görünce sahadan çekildi"
Bir dönem Altay ve Trabzonspor formaları da giyen eski Sırp futbolcu Miodrag Yesiç, bordo-mavililerin formasını giydiği 1989-1990 sezonunda, Fenerbahçe ile oynanan maçta Rıdvan Dilmen'i sakatlamadığını savunarak, "Rıdvan, maçın kaybedildiğini görünce sahadan çekildi" dedi.
- Futbol Haberleri
- Yayın Tarihi: 19.10.2015 00:00
- Güncelleme Tarihi: 19.10.2015 11:57
Trabzonspor forması giydiği 1989-1990 sezonunda Rıdvan Dilmen'e yaptığı sert müdahalenin ardından "kasap" olarak anılmaya başlayan eski Sırp futbolcu, Dilmen'in sakatlanarak oyundan çıktığı o maça dair şunları söyledi:
"Ligin üçüncü ya da dördüncü haftasıydı. O dönem Fenerbahçe forması giyen Rıdvan ve Aykut (Kocaman) çok formdaydı. Her ikisi de sakattı ancak iğneyle bize karşı da forma giydiler. Skor 3-0 lehimizeydi. Biraz sert müdahalemden sonra Rıdvan oyundan çıktı ancak benim müdahalem onu sakatlamadı. Rıdvan, maçın kaybedildiğini görüp sahadan çekildi. Daha sonra ameliyat edildi. Sık sık sakatlanıyordu. Sakatlıklar kariyerini olumsuz etkiledi. Çok kaliteli bir futbolcuydu. Gerçek bu. Taraftarın sevdiği bir isim sakatlanıp ameliyat edilmek zorunda kalınca onlar da doğal olarak bir suçlu arıyor. Ben suçsuz olduğuma eminim. Daha sonra Rıdvan ile konuştum. Sakatlığının iğneyle oynamasından ve önceki sakatlığından olduğu konusunda mutabık kaldık."
- "Üçüncü sezonumda 'İmparator Gel' diye tezahürat yaptılar"
Yesiç, Altay'a transferi tamamlandıktan sonra hem futbolcu hem de insan olarak İzmir'e adaptasyon sürecini çok çabuk atlattığını ve kentteki hayata kısa sürede alıştığını söyledi.
Kısa sürede "taraftarın sevgilisi" olduğunu kaydeden Yesiç, "Taraftar ilk sezonda beni 'Jesic Gel' diye tribüne çağırıyordu. İkinci sezon bu 'Kaptan Gel' oldu. Üçüncü sezonumda ise 'İmparator Gel' diye tezahürat yaptılar" ifadelerini kullandı.
Altay'daki 4 sezonun ardından Trabzonspor'a transfer olan Yesiç, bir sezon bordo-mavili takımın formasını giymişti.
- "Fenerbahçe'ye transfer olmama az kalmıştı"
Trabzonspor'a transferi öncesinde o dönem Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapan Todor Veselinoviç'in kendisini sarı-lacivertli takıma çağırdığını belirten Yesiç, "Transfer olmama az kalmıştı. Yönetim Fenerbahçe'den ilk etapta üç futbolcu ve para, ardından beş futbolcu istedi. Fenerbahçe yönetimi bunu da kabul etti. Sanırım son transfer görüşmesinde bir de otobüs istenince, dönemin Fenerbahçe başkanı 'Üstüne bir de Rıdvan'ı verelim' diyerek sinirlenmiş ve transferimden vazgeçmiş" şeklinde konuştu.
DİĞER HABERLER
-
İtalya Serie A'nın 6. haftasında Torino FC ile Udinese Calcio kozlarını paylaşacak. Torino'nun evinde oynanacak olan mücadele öncesi taraftarlar, "Torino FC-Udinese Calcio maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?" sorularına cevap arıyorlar. İşte kritik maç öncesi tüm bilgiler... -
İspanya La Liga'da Real Madrid, Villarreal'i mağlup ederek lider Barcelona'yı takibini sürdürdü. İspanyol basını eflatun-beyazlılarda sahaya ilk 11'de çıkan milli yıldız Arda Güler'i övdü. İşte o manşetler... -
İspanya La Liga'nın 8. haftasında Levante ile Sevilla kozlarını paylaşacak. Levante'nin evinde oynanacak olan mücadele öncesi taraftarlar, "Levante-Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?" sorularına cevap arıyorlar. İşte kritik maç öncesi tüm bilgiler... -
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’yı konuk etmeye hazırlanan Galatasaray, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Okan Buruk yönetiminde devam etti.